×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Temesváron kötelezővé vált a maszk és kesztyű viselése

2020.04.22 - 12:42
Megosztás:
Temesváron kötelezővé vált a maszk és kesztyű viselése
Temesvár polgármestere, Nicolae Robu a közösségi oldalon közölte: a város területén szerdától, április 22-étől kezdődően kötelező a maszk és a kesztyű viselése a tömegközlekedési eszközökön és a zárt, nyilvános helyeken.

Az erre vonatkozó döntést a városi vészhelyzeti bizottság hozta meg.

A polgármester azt írta Facebook-bejegyzésében, hogy orvosi maszk helyett kendőt is lehet használni a száj és orr eltakarására. A kesztyű viselését is indokoltnak tartják, de amennyiben ennek beszerzése akadályokba ütközik, újból megfontolják a kötelezővé tételét.

Az intézkedés szerdától már érvényben van, de megszegését csak három nap múlva kezdik el büntetni a hatóságok.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) adatai szerint Temes megyében 389 személyt diagnosztizáltak a koronavírus okozta COVID-19 betegséggel. 532 ember lakhelyi, 280 pedig intézményes karanténban van.

Újabb szigorítások jönnek
A Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a péntek délutáni kormányülés után.
A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Horribilis összegekbe kerül
A koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek kórházi kezelése horribilis összegekbe kerül. Csak Szatmár megyében egy nap alatt közel félmillió lejbe került a beutaltak ellátása.
Cookie