×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Temesvár: 6722 személy oltatta be magát az oltási maraton keretében

2021.04.26 - 12:00
Megosztás:
Temesvár: 6722 személy oltatta be magát az oltási maraton keretében
Fotó: MTI
Hétfő reggelig 6722 személy oltatta be magát koronavírus ellen a temesvári maratoni oltási akció keretében, amely 64 órán át tartott megszakítás nélkül.

Dr. Dorel Săndesc, a kampány kezdeményezője, aki a temesvári megyei kórház intenzív terápiás osztályának vezetője, elmondta, a három napon és három éjszakán át zajló oltási maraton precedens nélküli Romániában, de ki szeretnék terjeszteni a projektet az ország más településeire is.

Săndesc köszönetét fejezte ki a temesvári egészségügyi közösségnek és az önkénteseknek, akiknek az erőfeszítésével sikerült 64 óra alatt 6722 személyt beoltani. Bevallása szerint a legnehezebb nap a pénteki volt, mert tartottak attól, hogy az emberek nem jelentkeznek oltásra.

Hozzátette, értékeli, hogy Valeriu Gheorghiţă, az országos oltási kampány koordinátora nagyon nyitott volt erre az ötletre.

Az érdeklődők személyi igazolványuk felmutatásával, előzetes regisztráció nélkül jelentkezhettek az oltásra. Az akció keretében a Pfizer-BionTech vakcináját használták, a második dózist egy hasonló maraton alkalmával adják majd be, 21 nap múlva.

AGERPRES

Rafila: 35-40 százalékos átoltottságnál nem a harmadik dózis a fontos, hanem az oltatlanok immunizálása
A koronavírus elleni oltás harmadik dózisának beadására azokban az országokban kell hangsúlyt fektetni, ahol 70-80 százalékos az átoltottság - jelentette ki csütörtökön az új egészségügyi miniszter.
Lemondunk az AstraZenecáról
2022-től már nem oltanak Romániában az AstraZeneca gyártó Vaxzevria nevű, koronavírus elleni vakcinájával. Az országos oltási bizottság azt javasolta az Egészségügyi Minisztériumnak, hogy ne vásároljon több vakcinát a gyártótól.
Olaszországban oltáshoz kötötték a városi tömegközlekedés használatát
Szigorúbb járványintézkedéseket vezetnek be a karácsonyi időszakban az oltás nélküliekkel szemben, akik negatív teszttel sem használhatják a tömegközlekedési eszközöket, nem léphetnek be szállodákba, bárokba és edzőtermekbe - jelentette be az újabb korlátozásokat Mario Draghi miniszterelnök szerda este. 
Cookie