×
2021. 10 18.
Hétfő
Lukács
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Teljesíthető tételek az érettségin

2021.06.30 - 07:00
Megosztás:
Teljesíthető tételek az érettségin
A szerző felvétele
Tegnap volt a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból az írásbeli érettségi, mely jól, zökkenőmentesen zajlott, nem volt semmilyen incidens, a diákok időben megkapták a tételeket, mondta Anişoara Boitor főtanfelügyelő, a megyei érettségibizottság elnöke.

Tegnap a matematika, illetve történelem tantárgyakból kellett számot adniuk a diákoknak. A beiratkozott 1885 diákból 1840-en írták meg dolgozataikat. A tegnap reggeli sorsoláson az E próbán a vizsgázók a 2-es tételsort húzták ki, ennek feladatait kellett megoldaniuk.

Az érettségiző diákoktól megtudtuk, hogy a matematikatételek megoldhatók voltak, az átmenő jegy megszerezhető volt, de a 9–10-es jegyek is elérhetők. Természetesen odafigyelésre és koncentrációra szükség volt, és az előző hónapok sok gyakorlása is jelentős előnyt jelentett. Történelemből az első két pontban típusfeladatokat kellett megoldaniuk, míg a harmadik pontban a középkorról kellett esszét írniuk a megadott támpontok alapján. Bár a gyakorlótételekben szinte mindegyikben szerepelt a középkor, és várható volt, hogy az érettségin is visszaköszön, a diákok egy részét meglepte a kapott tétel, de bíznak abban, hogy sikerül megszerezniük az átmenő jegyet.

Az érettségin ma a profilnak megfelelő választott tárgyból adnak számot az érettségizők, majd csütörtökön az anyanyelvvizsgával ér véget a megmérettetés.

Az eredményeket július 5-én 12 óráig hozzák nyilvánosságra. Az óvásokat is ugyanezen a napon lehet benyújtani 18 óráig, online is. A végleges eredményeket július 9-én teszik közzé.

Idén is egy kódot kaptak a vizsgázók, amelyik alapján követhetik eredményeiket, jegyeiket. Ezzel is személyiségi jogaikat igyekszik védeni a rendszer. A sikeres érettségi feltétele, hogy minden tantárgyból megkapják az 5-ös jegyet, és az írásbeli jegyek átlaga legalább 6-os legyen.

Sógor Beáta

 

 

Közzétették a véglegesítő vizsga menetrendjét
A tanügyminisztérium nyilvánosságra hozta a 2021/2022-es tanévre vonatkozóan a véglegesítő vizsga menetrendjét, melyből kiderül, hogy az írásbeli vizsgát július 20-án rendezik meg.
Hatvanadik érettségi találkozó
Szeptember 4-én a nagykárolyi gimnázium magyar tanulmányi vonalán 1961-ben végzett diákok (a későbbiekben felsoroljuk a résztvevők névsorát) megünnepelték a 60. osztálytalálkozójukat. Nagyon boldog volt minden kolléga és a velük együtt eljött családtagok, barátok stb.
Érettségi 2022: vissza a megszokott menetrendhez
Megjelent a Hivatalos Közlönyben a 2022-es érettségi megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó tanügyminiszteri rendelet. Jövőre már a megszokott menetrenddel szervezik a záróvizsgát.
Cookie