×
2023. 01 27.
Péntek
Angelika
2 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.48 RON
100HUF = 1.26 RON
Vidék

Télen is telt házzal működik a tasnádi strand

2023.01.16 - 20:01
Megosztás:
Télen is telt házzal működik a tasnádi strand
Egy tavaly év végi kormányrendelet értelmében Tasnád országos jelentőségű gyógyfürdő besorolást kapott. A státusz kiemelten fontos pályázati és gyógykezelési szempontból, mondta el hírportálunknak dr. Farcău Adrian Dănuț, a kisváros polgármestere.

Tasnád az új besorolás révén új lehetőségeket és jogokat is kapott, amely a gyógykezelés és a turizmus szempontjából is fontos, nem csak a városnak, hanem az egész térségnek.
A kormányhatározat nemcsak minősítés szempontjából jelent sokat, hanem azt is eredményezi, hogy gyógykezeléseket tudnak ott végezni szervezett formában, szerződést kötve az illetékes intézményekkel. Ugyanakkor a további beruházások szempontjából is jelentősége van, hiszen több pályázati alap esetében is elsőbbséget fog élvezni a város, ami érvényes mind az önkormányzatra, mind a helyi vállalkozói szférára, akik többek között a Regionális Operatív Program olyan kiírásaira is benyújthatják majd iratcsomóikat, amelyekre eddig nem jelentkezhettek. „Ezzel a gesztussal elismerte a kormány a tasnádi gyógykezelés fontosságát. Egész évben jönnek hozzánk gyógyulni és kikapcsolódni vágyók az ország minden részéről, illetve külföldről is” – fogalmazott a polgármester, hozzátéve: a múlt hétvégén szinte 100 százalékos volt a strand környékén működő hotelszobák kihasználtsága. Az is sokat nyom a latban, hogy a kisebbik medence, amelyet nyáron hideg vízzel töltenek meg, a téli időszakban meleg termálvízzel csalogatja a fürdőzni vágyókat. A fedett öltözőknek hála nem kell sokat a csípősebb levegőn tartózkodniuk a pancsolóknak, és az idei enyhe tél is nekik kedvez.

hirek/2023/januar/tasnad-gyogykezeles-3.jpg

Csúszda és fedett medence

Az idén a tervek szerint kész lesznek a csúszdák és a hozzájuk tartozó medence, illetve a polgármester arról is beszámolt kérdéseinkre válaszolva, hogy várhatóan megnyitják majd azt a fedett uszodát is, amelyet nyáron hideg, télen pedig termálvízzel fognak működtetni.
A téli fürdőzés a mostani időszakban hétfőtől péntekig, 10 és 20 óra között vehető igénybe, kivéve szerdánként, amikor is karbantartás miatt egész nap zárva tart strand. Hétvégén, azaz szombaton és vasárnap 09 és 20 óra között lehet megmártózni Partium folyékony aranyában. A felnőttek számára 30, a gyerekek és a diákok számára pedig 15 lejes belépőt kell váltani. Emellett hétköznap délutánonként lehetőség van kedvezményes belépőjegyek váltására is, amelyekkel a felnőttek 20, a gyerekek és a diákok 10 lejért élvezhetik a gyógyvizes medence szolgáltatásait.

Végh Balázs