×
2024. 03 02.
Szombat
Lujza
9 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.60 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Tavaszi Fesztivál a művészetiben

2015.04.24 - 10:36
Megosztás:
Tavaszi Fesztivál a művészetiben

Harmadik alkalommal rendezi meg a Tavaszi Fesztivált az Aurel Popp Művészeti Líceum.

 

Háromnapos rendezvény keretében mutatkozhat be egymásnak a művészeti líceum apraja-nagyja: csütörtöktől szombatig mutathatják meg a fiatal tehetségek, hogy mennyit fejlődtek az elmúlt időszakban, kibontakoztathatják tehetségüket zenében és képőművészetben egyaránt. A Tavaszi Fesztivál a megnyitó előtt, csütörtökön délben a harmadik és negyedik osztályosok zenei versenyével indult a tanintézmény Jean Monnet dísztermében, ugyanitt rendezték meg délután háromtól a képzőművészet szakosok kiállítását, majd az ünnepélyes megnyitót. Az egybegyűlteket Manfrédi Annamária, a fesztivál szervezője köszöntötte, aki egyben tolmácsolta Duffek Mihály zongoraművész, a rendezvény díszelnökének üdvözlő szavait. A fesztivál első napja Voropciuc Izabella és Prodaniuc Alexandra zongorakoncertjével zárult.

Pénteken délelőtt a terep a középiskolás, IX—XII. osztályos zene szakos művészeti iskolásoké, akik szintén a díszteremben bizonyíthatnak, majd képzőművészeti műhelyre kerül sor, valamint díjazzák a kiemelkedően tehetséges fiatal alkotókat. Délután az V—VIII. osztályos zene szakos tanulók lépnek színpadra.

Szombaton délelőtt tíztől a Tavaszi Fesztivál keretében Fátyol Rudolf és Duffek Mihály komolyzenei koncertjén vehetnek részt az érdeklődők és az iskolaközösség a Dinu Lipatti Filharmóniában, ezt követően pedig díjazzák az iskola tanulóit, majd a legjobbak gála-fellépéssel zárják az idei rendezvényt.

A Tavaszi Fesztivált a Germán Péter Alapítvány támogatásával hozta létre a tanintézmény, hogy ezzel is segítsenek kibontakozni a fiatal szatmári tehetségeknek.