×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Olvasó hangja

Tasnádon is köszöntötték a szépkorúakat

2021.10.05 - 14:04
Megosztás:
Tasnádon is köszöntötték a szépkorúakat
Az Egyesült Nemzetek Szervezetének közgyűlése 1991-ben október elsejét választotta a szépkorúak világnapjának, azóta minden egyes október 1-jén a civilizált világ szervezett formában megemlékezik, különböző ünnepi műsorokkal gazdagítva reájuk irányítja az egész társadalom figyelmét.

 Így van ez nálunk is, a tasnádi idősek napköziotthonában és nyugdíjasok klubjában. Bár idén a koronavírus-járvány miatt kissé „visszafogottabban’’ ünnepeltünk, annál nagyobb szeretettel, tisztelettel és megbecsüléssel köszöntöttük kedvezményezettjeinket.
Dr. Czier Tibor, a tasnádi Caritas igazgatója a szépkorúak felé intézett szavaival arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenki türelmesen és kitartóan, zúgolódás nélkül vigye a saját keresztjét, hanem mosolyogva, szeretettel és örömmel, amihez a Jóisten ad elegendő erőt. A fiatalabb generáció pedig fogadja el és tisztelje őket, az idősek világnapja — de nem csak ez az egy nap — az idős emberekről és az ő tiszteletükről szól. A szépkorúak felé irányuló tisztelet magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak kifejezését, hogy közösségünknek ők is hasznos tagjai, és mindannyiunknak nagy szüksége van reájuk. A társadalomnak szüksége van mindarra az élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csak ők rendelkeznek.
A Caritas vezetője köszöntője után beszélt az időseknek a folyamatban lévő partnerségi kapcsolat kialakulásáról is a tasnádi városi tanács és a Promat Comimpex vezetősége között, ami egy nagyobb reményt adhat a továbbiakban, és egyebek között az idősek ellátásának kedvezőbb alakulásához is hozzájárulhat.
Mindezen gondolatok után a Caritas-munkatársak egy-egy szál virággal és egy szelet süteménnyel fejezték ki hálájukat mindazért, amit a hosszú évek során az idősek felépítettek és továbbadtak a következő generáció számára, hogy azok tovább építhessék, és majdan ők is elégedetten és boldogan tekintsenek vissza reá.
Boier Anita

Online idősterületi konferenciát szervez a Caritas
Az Együtt az időseinkért! POCU-projekt keretében online konferenciát szervez a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Társadalmi felelősségvállalás az idősek és az aktív idősödés terén címmel.
Megújul a tasnádi római katolikus templom
„A templom kőtemplom, de a közösség az élő templom” — fogalmazott Ozsváth József, a tasnádi katolikus közösség plébánosa, emlékeztetve híveit arra is, hogy újítsák meg hitüket.
Matekversenyen taroltak  a tasnádi diákok
A Bolyai Matematika Csapatverseny esélyt ad a magyarországi és a határon túli, magyar nyelven tanuló diákoknak, hogy bizonyítsák matematikai ismereteiket.
Cookie