×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Tasnádi Nyári Fesztivál — programok minden korosztálynak

2021.07.28 - 17:00
Megosztás:
Tasnádi Nyári Fesztivál — programok minden korosztálynak
A Hepehupa Néptáncegyüttes is fellépett az elmúlt hétvégén / Fotó: Magánarchívum
Kulturális programokkal kedveskedik a tasnádiaknak a város önkormányzata, az elmúlt hétvégén elstartolt rendezvénysorozat részeként még további három hétvégén várják különböző műfajú szórakoztató szabadtéri rendezvények a kisváros lakóit és minden érdeklődőt.

Az elmúlt hétvégén a komolyzenéé volt a főszerep, július 31-én pedig a népzene kerül előtérbe, a tasnádi strandon 20 órától színpadra lép a Codruleţul és a Flori de Codru folklóregyüttes, 21 órától pedig pedig Lavinia Goste és Marius Zorilă népzenészek lépnek színpadra. Ezen a hétvégén, péntektől vasárnapig a tasnádi strandon rendezik meg a Szatmári Termékek Vásárát is.

Augusztus 15-én egyfajta városnapot idéző programként 18 órától az egyházi felekezetek lelkipásztorai mondanak imát, ezt követően hangzik el a város himnusza Adrian Bilanici előadásában.18.20 órától fellép a Dolls együttes, majd különböző népzenei produkciók után 20.30 órától a magyarországi Bon-Bon együttes, 22 órától pedig Carmen Chindriş koncertezik. A napot 22.30 órától tűzijáték zárja.

Augusztus 26–27-én 21 órától a strandon a TIFF karaván keretében szabadtéri filmvetítéseket tartanak, pénteken 16 órától ugyanitt rendezik meg az 1300 lej összdíjazású Táblabajnokságot.

Augusztus 28-án, szombaton 20 órától a városközpontban American Dream címmel tartott koncertre a könnyűzenét kedvelőket várják, 21 órától cigány táncokat láthat a közönség, 21.20 órától pedig Jean de la Craiova lép színpadra.

Augusztus 29-én, vasárnap 20 órától a városközpontban a Lirics és a Simbol együttesek, valamint szólistáik lépnek színpadra. 20.30 órától a Kolozsvári Magyar Opera és a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia előadásában a Szentivánéji álom musicalváltozatát nézheti meg a közönség, a rendezvénysorozatot 22 órától Andreea Bălan koncertje zárja.

E.Gy.

Itt a vírus, nem lesz Wellhello
Hétfő lett volna a napja, amikor a szeptember nyolcadikán bejelentett őszi fesztivál részletes programját leközlik a szervezők, ehhez képest azt jelentették be, hogy a vírushelyzet miatt elmarad a szatmárnémeti régi főtérre tervezett szeptember végi fesztivál.
Eseménydúsan zárták a nyarat a nagykárolyi 1-es iskolások
Véget ért az intézmény munkatársai által szervezett Fecsketábor, és elkezdődött a sChOOL 4 ALL projekt, nyilatkozta Kocsis Gyöngyike-Júlia, a nagykárolyi 1-es Számú Általános Iskola aligazgatója. Mindkét program nagy sikert aratott, ezért jövőre is megszerveznék őket.
Bográcsos főzőverseny
A tasnádi Ady–Kölcsey Kulturális Egyesület Tasnád Város Helyi Tanácsa támogatásával szeptember 11-én, szombaton rendezi meg a hagyományos bográcsos főzőversenyt.
Cookie