×
2023. 10 02.
Hétfő
Petra
12 °C
borús égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.27 RON
Vidék

Tartós áramkimaradások

2022.07.29 - 15:45
Megosztás:
Tartós áramkimaradások
Sok a munka Krassón, öt napon át minden délelőtt le lesz kapcsolva az áram Fotó: falticenionline.ro
Szamoskrassón jövő héten mindennap nyolcórás áramszünetek lesznek, de huzamosabb ideig villanyszolgáltatás nélkül fognak maradni a dobrai és a csonkástelepi háztartások is.

Augusztus 1-jén, 2-án, 3-án, 4-én és 5-én is olyan munkálatokat fog végezni a Distribuţie Energie Electrică România Rt. Szamoskrassó körzetében, amelyek miatt augusztus első hetében minden munkanapon áram nélkül marad a település napközben 9 és 17 óra között. Nagy beruházást hajt végre az áramszállító a községben, vezetékeket, oszlopokat cserél, mert a környéken nagyon régi már a hálózat, gyakoriak a meghibásodás miatti kimaradások. Sokat nőtt a fogyasztás az utóbbi években a Szamos mentén, amihez nem igazodott a rendszer teherbírása, a hálózat nem bírta el ennek a nagyobb fogyasztásnak a kielégítéséhez szükséges feszültséget. A szolgáltató arra számít, hogy az egyheti munka eredményeképpen ezek a problémák megoldódnak, nem lesznek rendszerhibák, a megfelelő feszültségnek köszönhetően fognak tudni teljesíteni a háztartási gépek, nem okoznak problémát az alig világító égők.

Dobra, Csonkástelep, Lázári

Augusztus elsején, hétfőn, a krassói munkálatok elkezdésével egy időben Dobrát is lekapcsolja a hálózatról az áramelosztó, mert dolgozni fognak a falut ellátó alacsony feszültségű vezetéken. Emiatt aznap kilenc és öt között, nyolc órán keresztül nem lesz áram a településen.

Augusztus másodikán, kedden és augusztus harmadikán, szerdán a Szatmárhegyhez tartozó Csonkástelepen is szünetelni fog az áramszolgáltatás, szintén délelőtt kilenc és délután öt között mindkét napon. Az ok itt is az alacsony feszültségű vezetéken végzendő munka. 

Augusztus negyedikén, csütörtökön Lázáriban, a Corodan és Dorle utcákban nem lesz áram délelőtt kilenc és délután öt között. A munkavégzés miatti kimaradás érvényes másnapra is, pénteken szintén dolgozni fognak, aznap is lekacsolják az áramot a falunak ebben a két utcájában délelőtt kilenc és délután öt óra között.

Princz Csaba