×
2022. 01 19.
Szerda
Sára, Márió
-3 °C
Derült
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.34 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Tanévre készek az iskolák

2021.09.09 - 11:53
Megosztás:
Tanévre készek az iskolák
Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal
Röviden, de velősen összefoglalta tegnap a szatmárnémeti polgármester, mi mindent csináltak a nyár folyamán iskolafelújítások terén.

A tanévkezdéshez kapcsolódó számokról szóló beszámolója előtt Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere a minden lében kanál politikai ellenfelekre és a városi ellenzék tagjaira célozva nem mulasztotta el megjegyezni: személyes és politikai érdekből boldog-boldogtalan járta az iskolákat az utóbbi időben, de nem szabad elfelejteni, hogy a városvezetés volt az egyedüli, amelyik törődött is ezekkel.

Az utóbbi évben a hivatal 37,4 millió lejt különített el az oktatási intézmények működtetésére (működési költségek, beruházások, felújítások, tanulmányi és szociális ösztöndíjak, szociális jegyek, felszerelések). A szatmárnémeti oktatási intézményekben összesen 21 ezer fiatal kezdi meg az új tanévet.

A köztéri munkálatot végző cégek mindegyike zárni fogja az építőtelepet hétfőre, hogy ne legyenek emiatt is fennakadások, ki vannak szervezve az iskolák környékére, a fontosabb útvonalakra a tanévkezdés napjára a városi rendőrök, a biztonságos közlekedéshez szükséges jelzéseknek is mindenhol fel kell lenniük festve hétfőre, összegzett a polgármester.

„Több iskolát és óvodát is meglátogattunk a nyár folyamán Szejke Ottilia szatmári főtanfelügyelő-helyettessel, valamint Ressler Ştefan városi tanácsossal. Az intézmények vezetőinek minden segítséget megadunk ahhoz, hogy a tanévnyitók után a lehető legjobb oktatási és egészségügyi körülmények között tanulhassanak a diákjaink” — tette még hozzá Kereskényi Gábor polgármester.

Princz Csaba

Közösségre szabott engedélyeztetés Szatmárnémetiben
Új szabályok érvényesek ettől az évtől a szatmárnémeti kereskedelmi engedélyeztetést illetően, más papírokra is szükség van, mint korábban. Az országos szabályozás új, ehhez igazodik a városi.
Szatmárban is turnéztak
Tegnap Szatmár megye városait járta végig George Simion társelnök vezetésével a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) karavánja, hogy aláírásgyűjtésükkel „lépésről lépésre menesszék” tisztségéből Klaus Iohannis államfőt.
Összefogással nagy dolgok valósulnak meg
A Segíts te is/Ajută şi tu Egyesület mozgalmas évet tudhat maga mögött, amikor is a nehézségek ellenére a támogatói segítségével sikerült megvalósítania terveit. Az egyesület vezetősége 2022-ben is számít a szatmári közösségre céljai megvalósításában.
Cookie