×
2020. 09 19.
Szombat
Vilhelmina
19 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.86 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.35 RON
Szatmárnémeti

Tanévnyitó — csak az előkészítősöknek

2020.09.15 - 10:11
Megosztás:
Tanévnyitó — csak az előkészítősöknek
A szatmárnémeti Rákóczi Ferenc Általános Iskolában is a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett, az évnyitó ünnepség mellőzésével kezdődött el az új tanév.

Ez alól csak az előkészítő osztályosok jelentettek kivételt, ők egy szülő kíséretében vehettek részt az iskola udvarán megtartott rövid tanévnyitón. A gyerekek díszkapun át vonultak az iskolaudvarra, magyar tagozaton negyvenhat apróság kezdi az iskolát Baranyai Zsuzsa és Sebő Noémi tanítónők irányításával, román tagozaton pedig huszonöt gyermek tanul az előkészítő osztályban.

Az I–VIII. osztályos tanulók szülei nem léphettek be az iskola udvarára, a diákok tegnap délelőtt egy osztályfőnöki órán vettek részt, ahol tájékoztatást kaptak arról, hogy milyen körülmények között indul az idei iskolai év, milyen járványvédelmi szabályokat kell betartani stb. Az V–VIII. osztályosok nyolc órára mentek. Az iskola kapuján kívül nagyon sok szülő és hozzátartozó várakozott.

Gnandt Zoltán iskolaigazgató lapunk kérdésére elmondta, hogy jelenleg a legnagyobb gondot az ingázó diákjaik helyzete jelenti. A Rákóczi iskolába nagyon sokan járnak be faluról, az autóbuszok pedig a Batizi út és a Corvinilor utca kereszteződésében lévő bevásárlóközpont parkolójában állnak meg, onnan kell az ingázóknak az iskoláig gyalogolniuk, ami nem csak fárasztó, de a busszal érkező tanulók így nem is érnek be az első óra kezdetére. Az intézményvezető szerint a diákok szempontjából nagy segítség lenne, ha az autóbuszok megállhatnának az 1-es számú élelmiszerpiacnál.

Fotó: Virág Botond

Cookie