×
2021. 06 15.
Kedd
Jolán, Vid
13 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.41 RON
Nagykároly

Tanácsosi eskütétel Nagykárolyban

2021.06.10 - 09:00
Megosztás:
Tanácsosi eskütétel Nagykárolyban
Fotó: SZFÚ
Haller Erika Tünde gyógyszerész személyében újabb tanácsossal bővült az RMDSZ nagykárolyi csapata. Mint ismeretes, az RMDSZ nagykárolyi tanácsosainak sorában azután következett be üresedés, hogy Johann Müller NDF-es tanácsos tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Az ő helyére érkezett a tanácsosok neveit tartalmazó lista sorrendjének megfelelően Haller Erika Tünde, aki az eskü szövegének elmondása után ült be Nagykároly Helyi Tanácsának döntéshozói közé, és vett részt a gyűlésen.

A június 9-én megtartott rendes tanácsülés keretében Nagykároly Helyi Tanácsának tagjai a továbbiakban elfogadták a helyi költségvetési többlet 2021-es felhasználására vonatkozó határozattervezetet, a 2022-es helyi adók és illetékek megállapítását célzó határozattervezetet, valamint a kultúra, sport és egyházi felekezetek, valamint a szociális ellátási rendszer finanszírozására vonatkozó határozattervezeteket.

A helyi adók és illetékek 2022-es évre vonatkozó emeléséről döntöttek a tanácsosok. A módosítás értelmében a magánszemélyekre vonatkozó ingatlanadót 2,6%-kal emelik, a 2020 júniusára vonatkozó inflációs adatok függvényében. Az emelést kormányhatározat tette kötelezővé. Ugyancsak 2,6%-kal emelték a földadót, valamint a közlekedési eszközökre kivetett adó mértékét. SZFÚ

 

 

 

Új tanácsos a megyeközpontban
Marius Crişan személyében új városi képviselő dolgozik a csütörtöki ülés óta Szatmárnémetiben az USR–PLUS színeiben.
Nem szerveznek „vakcinajáratokat”
Több ezren megosztották azt a kamuhírt, miszerint az RMDSZ „vakcinajáratokat” szervez Magyarországra Szatmárból és Biharból.
Turos: kizárt bármiféle együttműködés az AUR-ral
Az RMDSZ-szel lépne szövetségre az AUR — ráadásul „az RMDSZ szenátusi frakcióvezetőjének megkeresésére” — az ukrajnai magyarok és románok jogainak és szabadságjogainak védelmében.
Cookie