×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Támogatja az államfő az energiaárak korlátozását az idei télen

2021.10.07 - 17:45
Megosztás:
Támogatja az államfő az energiaárak korlátozását az idei télen
Egyetért az államfő az energiaárak korlátozásával az idei télen.

Csütörtöki cernavodai sajtótájékoztatóján, újságírói kérdésre válaszolva, Klaus Iohannis elmondta: támogatja ezt az intézkedést, ha a mostani téli hónapokra terjed ki, de megjegyezte, hogy a döntés nem ő hatáskörébe tartozik.

Az újságírók felvetették az államfőnek: az állami beavatkozást korábban ellenző Florin Cîţu miniszterelnök azért jelentette be az energiaáraknak a Szociáldemokrata Párt (PSD) által is szorgalmazott maximálását, mert cserében elvárja az ellenzéki párttól a kormánya támogatását. Klaus Iohannis erre úgy reagált: nem hinné, hogy ez volt a kormányfő célja.

'Szerintem az energiapiac alakulása módosított a miniszterelnök álláspontján. Senki sem számított a földgáz árának ilyen fantasztikus növekedésére, valójában a szakértők sem számítottak erre. (...) Éppen emiatt felhívtam az európai döntéshozók figyelmét arra, hogy mielőbb cselekednünk kell' - fogalmazott az államfő, aki az egyik lehetséges intézkedésnek az energiaárak korlátozását tartja.

Florin Cîţu miniszterelnök szerda este jelentette be, hogy a kormány az energiaárak maximálására készül, és az erről szóló döntést a politikai válság feloldása utáni első kormányülésen hozzák meg.

AGERPRES

Jogosítványhoz segítik a fiatalokat
A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány hetedik alkalommal hirdeti meg a Jogosítvány a jövőhöz programot hátrányos körülmények között élő fiatalok számára. A gépjárművezetői engedély megszerzése költségeinek támogatására 2022. január 21-ig lehet pályázni.
Klaus Iohannis a Ciucă-kormányhoz: az embereknek elegük van a válságból és az ígéretekből
Klaus Iohannis szerint nem volt könnyű a kormánykoalíció megalakítása, a tárgyalásokon a feleknek félre kellett tenniük a hiúságukat.
Klaus Iohannis: azt szeretnénk, hogy Moldovai Köztársaság európai modell szerint fejlődjön
Románia a Moldovai Köztársaság európai integrációjának stratégiai partnere marad - jelentette ki kedden Klaus Iohannis, miután fogadta hivatalában Maia Sandu moldovai elnököt.
Cookie