×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Tajcsi-tanfolyamot tartott az udvarhelyi nagymester

2021.08.09 - 14:42
Megosztás:
Tajcsi-tanfolyamot tartott az udvarhelyi nagymester
A szakágban elismert shotokan karate nagymester, shihan Kovács Zsigmond (6. Dan) volt a Szatmárnémeti Okinawa SK vendége az elmúlt hétvégén, aki a klub sportolóinak tartott tanfolyamot.

A székelyudvarhelyi karatemester már az első nap „munkához látott”, és miután megtekintett egy edzést, kijavított hibákat, illetve új technikákat is megmutatott a karatékáknak. 
Szombaton és vasárnap közel 30 felnőtt karatéka gyakorolta shihan Kovács Zsigmond vezetésével a kínai tajcsi harcművészet elemeit. 
A tajcsi egyébként egy belső stílusú harcművészeti irányzat, mégis leginkább egészségmegőrző, egészségjavító hatása miatt gyakorolják világszerte. „Mi is az energizáló, regeneráló, egészségmegőrző, egészségjavító hatására tesszük a hangsúlyt, ezért csatlakoztak edzéseinkre sok sportolónknak a szülei. Most rengeteg új dolgot tanultunk a mesteremtől: alapokat, akupresszúrát, kezdő formagyakorlatokat. Ezeket mind rendszeresen szeretnénk majd gyakorolni, hiszen az egészség megőrzése a legfontosabb” – mondta Nyesti Csaba (5. Dan), az Okinawa SK vezetőedzője. Hozzátette, a székelyudvarhelyi karatemester rendeszeresen el fog látogatni Szatmárnémetibe, hogy tajcsi-tanfolyamokat tartson. 

Pesek Attila

Váncsa és Burya is vb-aranyat szereztek
Hét éremmel tértek haza a Szatmárnémeti VSK karatékái az Egyesített Karate Világszövetség (WUKF) által Kolozsváron rendezett világbajnokságról.
Újonc karatecsoportot indít a Samuraiul SK
Már 5 éves korosztálytól várja a sportolni vágyó gyerekeket Szatmárnémetiben és Lázáriban a Samuraiul SK, Szatmár megye egyik legrégebbi karateegyesülete.
A judo után a karate is Tokióban debütál az olimpián
A világ egyik legismertebb és legnépszerűbb küzdősportjának debütálása az olimpián történelmi pillanat lesz. csütörtökön, pénteken és szombaton rendeznek kumite és kata küzdelmeket.
Cookie