×
2021. 07 30.
Péntek
Judit, Xénia
23 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.14 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Tábort szerveznek a szatmárzsadányi gyerekeknek

2021.07.21 - 11:00
Megosztás:
Tábort szerveznek a szatmárzsadányi gyerekeknek
A vakáció hátralévő ideje alatt színes programokkal tűzdelt, interaktív és fejlesztő foglalkozásokkal tarkított tábort rendeznek a szatmárzsadányi gyermekeknek — tájékoztatott az önkormányzat.

A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság és a Stea Egyesület közösen szervez nyári tábort azon hátrányos helyzetű, Szatmárzsadányban élő gyermekek számára, akiknek nincs lehetőségük más táborban részt venni, vagy a családdal együtt vakációzni a nyári periódusban. Az EDUCACTIV nevet viselő napközi tábor helyszíne a szatmárzsadányi kultúrház lesz, a nyári vakáció hátralevő, teljes ideje alatt. A táborba 5 és 17 év közötti helyi gyerekeket várnak, akiknek mások mellett Franciaországból érkezett cserkészek tartanak foglalkozásokat. A helyek száma korlátozott, összesen ötvenen iratkozhatnak be a táborba. Beiratkozni a szatmárzsadányi kultúrházban lehet, hétfőtől csütörtökig 13 és 15 óra között. A táborban való részvétel ingyenes — hívja fel az érdekeltek figyelmét az önkormányzat.

Oktatás, rendhagyó módszerekkel

Ami a tábor részleteit illeti, a polgármesteri hivatal közlése szerint hétfőtől csütörtökig a tábor szervezői 13 és 16 óra között különböző foglalkozásokat tartanak majd a gyermekeknek, elsősorban olyanokat, amelyek segítségével megismertethetik velük a számok és betűk világát, vagy fejleszthetik írás- és olvasási készségüket. Interaktív, játékos formában tanítják majd őket matematikai műveletek elvégzésére, de lesznek olyan, kultúrával és művészettel kapcsolatos foglalkozások is, amelyeken a kommunikáció, a csapatszellem fejlesztése lesz a fő cél, valamint megértetni velük a szabályok betartásának fontosságát.
A gyermekek kedvelt elfoglaltsága a tánc, melyen keresztül társadalmi kapcsolataikat erősíthetik, és kifejezhetik érzelmeiket, ezért a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság munkatársa, a helyi roma közösség problémáival foglalkozó Diana Tripon ilyen témájú foglalkozásokat tart majd a táborozóknak kedden és csütörtökön 15 órai kezdettel.
„Ennek a nyári tábornak az ötlete abból jött, hogy segíteni, támogatni szeretnénk a Szatmázsadányban élő gyermekeket. Az elmúlt években szerveztünk már hasonló táborokat szatmári gyermekeknek, amelyek nagy sikernek örvendtek. Ez az esemény egy hosszú távú együttműködés kezdete a Stea Egyesülettel. A céljaink közösek: felkelteni a résztvevők érdeklődését a tanulás, az iskola iránt, fejleszteni a készségeiket és a tudásukat azoknak a gyermekeknek, akik a társadalom perifériájára sodródott családokban élnek. Szeretnénk a gyermekeken keresztül eljutni a szülőkhöz is, hogy megértessük velük, mennyire fontos, hogy a gyermekeik iskolába járhassanak, tanulhassanak” — mondja Adrian Bălaj, a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság vezetője.
A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság és a Stea Egyesület célja továbbá feltérképezni a Szatmárzsadányban élő, hátrányos helyzetű családok igényeit, illetve információk szolgáltatása számukra az oktatás-tanulás fontossága kapcsán.

Összefogással segíthetünk a nehéz sorsú gyerekek táboroztatásában
Nyáron legtöbben a nyaralásról, utazásról szövünk terveket, és igyekszünk önfeledt pillanatokat eltölteni családunkkal. Vannak azonban kevésbé szerencsés gyerekek, akik a szatmári közösség támogatása nélkül nem jutnak el táborozni idén nyáron.
Egyházmegyei Ifjúsági Tábor
Augusztus 23–28. között Egyházmegyei Ifjúsági Tábort tart a Szatmári Egyházmegyei Ifjúsági Iroda.
Megnyílt az Avasújvárosi Néptánctábor
Hetvennyolc gyerek és fiatal részvételével vette kezdetét az Avasújvárosi Néptánctábor, az egész hetes program során népdalt, néptáncot tanulnak a táborozók, ismerkednek a népi hangszerekkel. A tábor célja az, hogy újabb generációk szeressék meg a néptáncot és a népzenét.
Cookie