×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Szatmárnémeti környéke

Szünetelni fog az ivóvíz-szolgáltatás!

2022.06.20 - 16:27
Megosztás:
Szünetelni fog az ivóvíz-szolgáltatás!
Komoly munkáról van szó, sok ideig nem lesz víz emiatt (foto: multisteelhungary.hu)
Három fővezeték találkozik abban a vízaknában, amit a harmadik szatmárnémeti híd építése miatt most költöztetnie kell az Apaservnek. Nyolc településen nem lesz víz szerda estétől, csütörtök délig.

A Szamoson átívelő harmadik szatmárnémeti híd építési munkáinak folytatása egy nagy kapacitású vezeték (DN800) elterelését igényli a Ştrandului utcában. Annak érdekében, hogy a munkálatot végre tudják hajtani meg kell szakítaniuk az ivóvíz-ellátást Szatmárnémetiben, illetve Batiz, Mikola, Lázári, Pusztadaróc, Vetés, Szatmárpálfalva, Kolcs és Szatmárudvari községekben kb. 12-16 órán át.
A szüneteltetés június 22-én, szerdán 22.00 órai kezdettel történik, a vízszolgáltatás újraindítása pedig június 23-án, csütörtökön, fokozatosan fog történni. A kivitelezők igyekeznek a legkevesebb kényelmetlenséget okozni a fogyasztóknak, ezért is döntöttek amellett, hogy éjszaka kerüljön sor az ivóvíz-ellátás megszakítását igénylő, átfogó munkára.
„A beavatkozást követően rövid ideig lehetséges a szennyeződéses víz jelensége. Ezúton is elnézést kérünk a kellemetlenségekért, és kérjük, gondoskodjanak a szükséges vízkészletekről, hogy könnyedén túlvészelhessék ezen időszakot. Megértésüket köszönjük!” – Az Apaserv Rt. vezetősége.
Sz. K.

Nem! a lovagoknak Szatmárnémetiben
Ma kezdődik Erdődön a Mediev Art Fest középkori hangulatú fesztivál. Szatmárnémetibe is becsempészték volna az eseményt egy régi központi felvonulással, de nem kaptak rá engedélyt a városházáról.
Figyeljünk a csapvízfogyasztásra! — kéri a szolgáltató
Mindig érdemes spórolni a csapvízzel, de a mostani aszályos viszonyok között ez főleg így van. Pár javaslattal állt elő a szolgáltató.
Zsadány: Maradnak a betontömbök az átkelőnél
Végleg dugába dőlni látszik az „egy óra alatt kivitelezhető megoldás.” Jelen állás szerint soha nem lesznek elvíve a betontömbök a szatmárzsadányi vasúti átkelőtől. Nincs törvényes lehetőség.
Cookie