×
2022. 01 27.
Csütörtök
Angelika
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Szűcs Barna vb–selejtezőn küzd

2012.05.08 - 11:21
Megosztás:
Szűcs Barna vb–selejtezőn küzd

Szombaton Fight Code K-1 MAX világbajnoki kvalifikációs torna.

 

Magyarországon a küzdősport „csúcsának” számító gála keretében sorra kerülő Fight Code K-1 MAX világbajnoki kvalifikációs tornán lép szorítóba szombat délután a magyarországi Re-Gym színeiben a szatmárhegyi Szűcs Barnabás. „A torna négy mérkőzésén két magyar versenyző, a tavalyi vb-finalista Balogh Norbert és a kőkemény thai-boksz-bajnok, Szűcs Barnabás is teszteli felkészültségét” – olvasható Kozák Imre főszervező sajtóközleményében.

Barna a francia Jérémy Sportouch ellen veszi fel a küzdelmet. „Szűcs Barna az egyik legmagasabban jegyzett magyar Muaythai harcos, de előszeretettel méri le formáját K-1 szabályrendszerben is. Tavaly májusban a Papp László Sportarénában a magyar válogatott 71 kilós versenyzőjeként győzelemmel segítette csapatát a horvátok elleni WAKO World GP-sikerhez. Augusztusban a debreceni Főnix csarnokban a francia Philippe Salmonnal csapott össze K-1 super fight meccsen. Akkor a gall győzött (…), de teljesítményét értékelték a Fight Code olasz tulajdonosai, Barna május 12-én már a rangos sorozat világbajnoki kvalifikációs tornáján lép szorítóba a Papp László Sportarénában” – olvasható a k-1.hu oldalon. „A pályafutásomban mérföldkő, hogy egy ilyen rangos sorozatban vehetek részt – nyilatkozta a szatmárhegyi harcos. – Magyarországon mesteremmel, Rehák Györggyel készülök, a többi tréninget Szatmárnémetiben végzem. Sportouch-t leginkább full-contactban láttam küzdeni, de volt K-1 meccse is. Nagyon mozgékony, ki-be ugrál, oda kell rá figyelnem. Nem túl erős a francia, de nagyon veszélyes” – tette hozzá.

A szombat délutáni gála főmérkőzésén ringbe lép a K-1 legendás alakja, a Vörös Skorpió néven ismert fehérorosz Alexei Ignashov, aki a török Aliyilmaz Cenic–kel fog megküzdeni. A Fight Code K-1 MAX világbajnoki kvalifikáción a Szűcs–Sportouch összecsapás mellett Wallid Haddad (Algéria) – Edgard Nzunga (Belgium), Balogh Norbert (Magyarország) – Marco Re (Olaszország) és Abderahmane Ait Said (Hollandia) – Victor Zaman (Horvátország) mérkőzéseket rendeznek.

Cookie