×
2022. 10 07.
Péntek
Amália
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.99 RON
100HUF = 1.17 RON
Sport

Szombaton Rally Sprint a központban

2022.08.02 - 09:21
Megosztás:
Szombaton Rally Sprint a központban
Csütörtökig lehet nevezni a Rally Sprint autós gyorsasági és ügyességi bajnokság következő futamára, amit a szatmárnémeti Transilvania sugárúton rendeznek meg. A nevezés online zajlik.

Már javában zajlik a Rally Sprint autós gyorsasági és ügyességi bajnokság negyedik fordulójára a nevezés a csakriders.ro/inscriere-rs oldalon, a hét végén ugyanis a szatmárnémeti Transilvania sugárúton zajlik a pontvadászat negyedik fordulója.
Immár hagyománynak számít, hogy a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti fiókja, illetve a Szatmárnémeti Auto-Karting Rider’s SK által rendezett bajnokság egyik futamát a megyeszékhely központjában rendezik. Ezen az átlagosnál sokkal nagyobb számú a közönség, ráadásul a rajongóknak lehetőségül nyiltik arra is, hogy a géppark látogatása során megcsodálhassák a versenyautókat is. 
A versenysorozat tizenhetedik kiírása márciusban kezdődött, kivételesen nem Szatmárnémetiben, hanem egy aradi épített pályán. Áprilsiban, a második fordulón jött „haza” a mezőny, és az ACR gyakorlópályáján körözött. Júniusban Nagybánya központjába „csaptak a lovak közé”, szombaton pedig a Transilvania sugárúton lehet megtekinteni a versenyt. Az öt fordulós bajnokság novemberben fog zárulni a Gorunului utcai gyakolrópályán.
Mint ismeretes, a versenysorozatba bárki nevezhet, a szervezők kezdőknek és rutinos pilótáknak is több kategóriát és géposztályt állítottak fel. Az érdekődés egyre nagyobb, rendszerint Máramaros, Bihar, Beszterce-Naszód, Arad, Temes, Kolozs, Szilágy megyéből érkeznek versenyők. A helyeik körében is nagy népszerűségnek örvend a verseny, ugyanis többek között szatmárnémetiek, nagykárolyiak és sárközújlakiak sorakoznak fel a rajtvonalnál.
Az online-nevezés a hétvégi fordulóra augusztus 4-én, 18 órakor zárul.
Az esemény médiapartnere a Szatmári Friss Újság.

Pesek Attila

A Mazda MX5-ösök voltak a menők a Transilvania sugárúton
Negyvenegy pilóta sorakozott fel egyenként szombaton a szatmárnémeti Transilvania sugárúton, hogy a lehető legjobb időt autózva gyarapítsa pontjait a Rally Sprint gyorsasági és ügyességi bajnokság összetett táblázatában.
Szombaton zárva lesz a Transilvania sugárút
Zárva lesz szombat kora reggeltől a közúti forgalom elől Szatmárnémeti a Transilvania sugárút, ahol a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti fiókja és a Szatmárnémeti Auto-Karting Rider’s SK szervezésében rendezik meg a 17. Rally Sprint autós ügyességi és gyorsasági bajnokság negyedik futamát.
A napsütötte ACR-pályán versenyeztek szombaton
A második fordulót rendezték a Rally Sprint autós ügyességi és gyorsasági bajnokság 17. kiírásában, a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti gyakorlópályáján pedig huszonhat pilóta sorakozott fel egyenként a rajtvonalhoz, hogy a legjobb időt autózva több pontot gyűjtsön az összetett táblázatban.
Cookie