×
2023. 04 01.
Szombat
Hugó
9 °C
Gyenge eső
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.55 RON
100HUF = 1.30 RON
Sport

Szombaton: Olimpia VSK – Zilahi CSM focimeccs Szatmárnémetiben

2023.03.16 - 16:26
Megosztás:
Szombaton: Olimpia VSK – Zilahi CSM focimeccs Szatmárnémetiben
Idei első hazai tétmérkőzését játssza március 18-án az Olimpia VSK, a szatmárnémeti Arenei utcai Daniel Prodan stadionban délután háromtól. A belépés ingyenes. A zilahiak elleni találkozó egy derbi lesz, a 10-es csoport 17. fordulójában.

Mint arra számítani lehetett, a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub mindegyik tavaszi mérkőzése egy rangadó a Liga 3-ban, hiszen olyan együttesek ellen játszik, akik egy jó helyezésbe bíznak a bajnoki rájátszás előtt. A szombati, Zilahi SCM elleni találkozó is egy derbi lesz, amit Csik Tibor vezetőedző legénysége hazai pályán játszik a 10-es csoport 17. fordulójában.

Mi veszítettünk, ők nyertek

A csapatunk a nagyváradi 2–1-es vereség után lép ismét pályára, míg az ellenfél a múlt hét végén 2–1-re győzött odahaza az akkori éllovas Beszterce-Naszódi Gloria ellen. A 16. forduló eredményei után a zilahiak megőrizték helyüket a felsőházban való szerepléshez, míg az Olimpia VSK visszacsúszott a 3. pozícióba, mivel megelőzött minket az FC Bihor, amelyik az ellenünk aratott győzelmével átvette a csoport első helyét.

Az Oli az esélyes szombaton

A csapatunk viszont túl kell tegye magát a múlt heti fiaskón, hogy a maximumot nyújthassa szombaton, idehaza. Ebben az esetben az Olimpia VSK a szombati meccs esélyese.
Bár a játkoskeret továbbra is meg van tizedelve a sérülések és megbetegedések miatt, mégis van egy jó hír: szombaton első tétmérkőzésén mutatkozhat be az újonc, az avasi származású Ioan Gorba. Ő nem játszhatott a múlt héten a sárga lapos eltiltás miatt. Továbbra is hiányozni fog Ludovic Erhard, Fila Károly, Barth Kevin, Barna Antal és Raphael Popovici-Ciatău.

Bizonyítani kell

„Optimisták vagyunk. De tudjuk, hogy egy nagyon nehéz meccs vár ránk, hiszen olyan csapat ellen játszunk, amely a felsőházba szeretne jutni. Viszont nekünk bizonyítani kell itthon, hazai környezetben játszunk, és jó játékkal, győzelemmel akarjuk megköszönni a szurkolóink bizalmát” – nyilatkozta Csik Tibor vezetőedző.
Az odavágón a Zilahi SCM 2–0-ra nyert. 16 bajnoki mérkőzés után összesen 8 győzelemet, 3 döntetlent és 5 vereséget jegyeztek a szilágyságiak, 27 pontot gyűjtöttek és ezzel a 4. helyet foglalják el a táblázatban.

Harmadikok vagyunk

A Szatmárnémeti Olimpia VSK a 3. helyet foglalja el a táblázatban. 10 győzelem és 2 döntetlen után 32 pont gyűjtött a bajnokságban. Viszont említést érdemel, hogy a csapatunk ebben a bajnoki idényben veretlen hazai pályán: 7 győzelem és 1 döntetlen mellett 19–6-os a gólkülönbség.

____________________________________________________
LABDARÚGÁS, LIGA 3, 10-ES CSOPORT, 17. FORDULÓ
Március 18., szombat, 15.00, Olimpia-Daniel Prodan Stadion, Szatmárnémeti
Szatmárnémeti VSK Olimpia – Zilahi SCM

 

Hírszerkesztő