×
2023. 01 27.
Péntek
Angelika
2 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.48 RON
100HUF = 1.26 RON
Sport

Szombaton az éllovast fogadja az Olimpia VSK

2022.11.25 - 14:40
Megosztás:
Szombaton az éllovast fogadja az Olimpia VSK
Kiegyensúlyozott csata várható, viszont Csik Tibor legénységének győzni kell (Fotók: Szatmárnémeti Olimpia VSK)
Két nehéz mérkőzéssel zárja a naptári évet a Szatmárnémeti Olimpia VSK labdarúgócsapata, hiszen Csik Tibor vezetőedző legénysége hazai pályán kell tartsa a hat pontot.

Szombaton az Olimpia-Daniel Prodan Stadionban a Liga 3 10-es csoportjának a rangadóját játssza a csapatunk a Beszterce-Naszódi Gloria ellen. A vendégek a széria első helyén állnak a november 26-i derbi előtt, de csak három pont az előnyük a harmadik Olimpia VSK előtt.
A szeptemberi, besztercei odavágón az akkori vendéglátók egy meggyőző játékkal nyertek 1–0-ra a szatmáriak ellen, de egy nagyobb különbségű szombati, szatmári siker esetén helycsere történhet a tabellán.
A szombati ellenfél egy jó sorozatban van: az Olimpia VSK elleni találkozóval kezdődően összesen 7 győzelem és 2 döntetlen a mérlegük, továbbá 18–6 a gólkülönbségük ezen a kilenc találkozón. Ráadásul az elmúlt hétvégi, máramarosszigetiek elleni 3–2-es győztes meccs előtt négy mérkőzésen keresztül gólt sem kaptak. 
De Csik Tibor vezetőedző legénységét sem kell félteni, hiszen a legutóbbi két bajnokit megnyerte, továbbá idehaza veretlenek ebben a szezonban: 5 győzelem és 1 döntetlen a mérleg (csak a Nagykárolyi VSK Victoria tudott pontot szerezni Szatmáron). 

hirek/2022/november/foci-2-1.JPG

A statisztikák szerint egy erős védelemmel felálló csapat érkezik Szatmárra, hiszen a szériában a Gloria kapta a legkevesebb gólt az eddigi tizenhárom bajnoki mérkőzésen (8 gól). Ugyanezt a mutatót nézve a csapatunk a harmadik helyen áll a szériában, hiszen a 14 kapott góllal a 11 gólos zilahiak mögött állunk. 
A rúgott gólok számát nézve is harmadik az Olimpia VSK: a 28 gólos FC Bihor az első, a 25 gólos Gloria a második, a mieink pedig 22-szer voltak eredményesek ebben a szezonban.
Ezek a mutatók is arra engednek következtetni, hogy kiegyensúlyozott csata várható, viszont a mieinknek győzni kell. Eltiltott játékos nincs, Barth Kevin még nem épült fel teljesen sérüléséből, de a többiek játékra jelentkeznek, és remélhetőleg a maximumot nyújtják a pályán.
December 3-án idehaza a Máramarosszigeti VSK-t fogadja a szatmári együttes.

LABDARÚGÓ LIGA 3, 10-ES CSOPORT 14. FORDULÓ

November 26., 14.00: Szatmárnémeti Olimpia VSK – Beszterce-Naszódi CS Gloria 2018
A belépés ingyenes.

Szatmárnémeti Olimpia VSK 

hirek/2022/november/foci-3.JPG
Rangadóval zárja az első kört az Olimpia VSK
Szombaton rendezik a labdarúgó Liga 3 odavágó körének utolsó fordulóját, a Szatmárnémeti Olimpia VSK csapata pedig idehaza védheti meg a 10-es csoportban elfoglalt első helyét. Viszont ehhez egy nehéz mérkőzésen kell nyerni a Félixfürdői Lotus ellen.
Ionuț Nistor a Szatmárnémeti VSK újonca
Kedden, szeptember 20-án már új csapatával edzett a Szatmárnémeti Városi Sportklub labdarúgó együttesének újonca, Ionuț Nistor.