×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Sport

Szilágysomlyón folytatja Nastai

2021.07.20 - 10:55
Megosztás:
Szilágysomlyón folytatja Nastai
A Silágysomlyói Sportulnál folytatja edzői pályafutását a legmagasabb, UEFA Pro-licenc-szel rendelkező szatmárnémeti szakvezető, Dacian Nastai.

A Szatmárnémeti Someșul, illetve a Szatmárnémeti LPS egykori edzője az elmúlt három évben Bukarestben, az élvonalbeli FCSB alakulatnál dolgozott, ahol egy idényben a Liga 1-es csapat másodedzője is volt. Többnyire az ifjúsági és utánpótlásnevelő központban dolgozott, de az idén nyáron lejáró szerződését már nem hosszabbította meg, és hazaköltözött. „Nagyon sokat tanultam a FCSB-nél, és most úgy érzem, hogy új kihívások elé kell nézzek” – mondta Nastai, aki át is vette a Liga 3-ban szereplő szilágysági csapat irányítását. 
A szatmári szakvezető egyébként második „kalandját” kezdi Szilágysomlyón, ugyanis tizenkét évvel ezelőtt a második ligás FC Silvania együttest is irányította.
A 48 éves Dacian Nastai már levezényelte az első edzéseket a Sportul legénységével, az elmúlt szombaton pedig az első felkészülési mérkőzésen is magára öltötte a csapat kék-fehér edzőmezét. A csapat 1–0-ra kapott ki a Felixfürdői Lotus otthonában – ez az alakulat veszi át ettől az idénytől a Váradszentmártoni CSC helyét a Liga 3-ban. Szerdán újabb meccset játszik a Sportul, szombaton pedig a Szatmárnémeti VSK-t fogadja Szilágysomlyón. 
A Sportul együttese a Liga 3 elmúlt idényében csoporttárs volt a VSK-val. A 10-es számú szériában 26 ponttal a táblázat 6. helyén zárt a szilágysági csapat. Az egymás elleni bajnoki találkozókon a Sportul 2–1-re nyert odahaza, a szatmári visszavágón pedig 2–0-ra nyert a VSK.

Pesek Attila

Kemény fizikai edzés után jó meccs a vetésiek ellen
Nem kíméli legénységét Marius Botan vezetőedző, és két nap kemény fizikai edzés után szerdán felkészülési mérkőzésen küldte pályára tanítványait, amit a Nagykárolyi VSK Victoria meg is nyert 3–2-re a Vetési Viitorul ellen.
Nagyon elverte a Oașult az SZVSK
Nehezen értékelhető a Liga 3-as álmokat dédelgető Oașul teljesítménye a szerda késő esti felkészülési mérkőzésen, az SZVSK pedig visszafogta magát, és csak 11 gólt vágott ellenfelének.
Véget ért az edzőtábor, még másfélhét az első tétmeccsig
Itthon folytatja a felkészülést a Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapata, amely július 25. – augusztus 5. között Csíkszeredában alapozott az augusztus 27-i idényrajtra.
Cookie