×
2021. 07 30.
Péntek
Judit, Xénia
24 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.14 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Szilágysomlyón folytatja Nastai

2021.07.20 - 10:55
Megosztás:
Szilágysomlyón folytatja Nastai
A Silágysomlyói Sportulnál folytatja edzői pályafutását a legmagasabb, UEFA Pro-licenc-szel rendelkező szatmárnémeti szakvezető, Dacian Nastai.

A Szatmárnémeti Someșul, illetve a Szatmárnémeti LPS egykori edzője az elmúlt három évben Bukarestben, az élvonalbeli FCSB alakulatnál dolgozott, ahol egy idényben a Liga 1-es csapat másodedzője is volt. Többnyire az ifjúsági és utánpótlásnevelő központban dolgozott, de az idén nyáron lejáró szerződését már nem hosszabbította meg, és hazaköltözött. „Nagyon sokat tanultam a FCSB-nél, és most úgy érzem, hogy új kihívások elé kell nézzek” – mondta Nastai, aki át is vette a Liga 3-ban szereplő szilágysági csapat irányítását. 
A szatmári szakvezető egyébként második „kalandját” kezdi Szilágysomlyón, ugyanis tizenkét évvel ezelőtt a második ligás FC Silvania együttest is irányította.
A 48 éves Dacian Nastai már levezényelte az első edzéseket a Sportul legénységével, az elmúlt szombaton pedig az első felkészülési mérkőzésen is magára öltötte a csapat kék-fehér edzőmezét. A csapat 1–0-ra kapott ki a Felixfürdői Lotus otthonában – ez az alakulat veszi át ettől az idénytől a Váradszentmártoni CSC helyét a Liga 3-ban. Szerdán újabb meccset játszik a Sportul, szombaton pedig a Szatmárnémeti VSK-t fogadja Szilágysomlyón. 
A Sportul együttese a Liga 3 elmúlt idényében csoporttárs volt a VSK-val. A 10-es számú szériában 26 ponttal a táblázat 6. helyén zárt a szilágysági csapat. Az egymás elleni bajnoki találkozókon a Sportul 2–1-re nyert odahaza, a szatmári visszavágón pedig 2–0-ra nyert a VSK.

Pesek Attila

Zsiga-mesterhármas és sima győzelem
Nem vette félvállról a VSK labdarúgócsapata a Román Kupa első fordulóbeli negyedosztályos ellenfelét, és magabiztos játékkal, öt góllal győzte le a sorozat megyei győztesét, a Bélteki Științát.
Băbuț és Dobrai első góljai a VSK mezében döntetlent értek
Döntetlent játszott a Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapata a harmadik nyári felkészülési mérkőzésén: Ritli Zoltán vezetőedző legényei a leendő harmadosztályos csoporttárs Szilágysomlyói Sportul együttesével ikszelt.
Erős ellenféllel játszott a VSK
Az első félidő végén szerzett találattal nyertek a jóval erősebb kerettel felálló zilahiak, a VSK ellen játszott felkészülési mérkőzésen. Jövő szerdán tétmeccset játszik a Rilti-legénység.
Cookie