×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Szigorúbban büntetné a gazdasági miniszter a téves számlákat kiállító energiaszolgáltatókat

2022.01.14 - 17:57
Megosztás:
Szigorúbban büntetné a gazdasági miniszter a téves számlákat kiállító energiaszolgáltatókat
Fotó: Agerpres
A forgalmuk 4 százalékának megfelelő összeggel büntetné a gazdasági miniszter azokat az energiaszolgáltatókat, amelyek nem tartják tiszteletben az árplafon bevezetéséről és a részleges számlakompenzációról rendelkező jogszabályt.

Florin Spătaru pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy jövő héten terjeszti a kormány elé a javaslatát. 'Megengedhetetlennek tartom, hogy az energiaszolgáltatók több millió fogyasztót károsítsanak meg' - jelentette ki a tárcavezető.

A sajtótájékoztatón jelen volt a fogyasztóvédelmi hatóság (ANPC) elnöke, Mihai Culeafă, aki elmondta, hogy több mint 400 panasz érkezett az intézményhez ezen a héten tévesen kiállított számlákról. Hozzátette, hogy a hatóság valamennyi energiaszolgáltatót ellenőrizni fog, ezt 'egyik sem fogja megúszni'.

Az ANPC korábban közölte, hogy az elmúlt egy héten elvégzett ellenőrzései nyomán összesen 450 ezer lejre büntetett 27 földgáz- és áramszolgáltatót a fogyasztóvédelmi hatóság (ANPC) energiaügyi parancsnoksága - számolt be pénteken az intézmény.

A felügyelők azt vizsgálták meg, hogy a szolgáltatók megszegték-e az árplafon bevezetéséről és a részleges számlakompenzációról rendelkező jogszabályt. Az ANPC közleménye szerint a bírságok kiszabása mellett arra kötelezték a törvényszegő cégeket, hogy állítsák ki újra a fogyasztóknak kiküldött téves számlákat. AGERPRES

Fogyasztóvédelem: 37 ellenőrzést végeztek az elmúlt héten az energiaszolgáltatóknál
Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) elnöke, Mihai Culeafă szerdán sajtótájékoztatón közölte, hogy az elmúlt héten 37 áram- és gázszolgáltatót ellenőriztek, és két olyan céget találtak, amelyek az ármaximálásra vonatkozó törvényes előírás vagy kompenzáció alkalmazása nélkül számlázták ki az ügyfeleiknek a novemberi fogyasztást.
Colectiv-per: a maximális büntetés kiszabását kérték az ügyészek a vádlottakra
A maximális büntetés kiszabását kérték a korrupcióellenes ügyészség és a legfőbb ügyészség ügyészei a Colectiv-per pénteki tárgyalásán a vádlottakra: Cristian Popescu-Piedone volt negyedik kerületi polgármesterre, a negyedik kerületi városháza több hivatalnokára, a klub tulajdonosaira, két tűzszerészre és egy tűzijáték-forgalmazó cég képviselőire.
Szigorítanák a közlekedési bírságokat
Nem csak a bírságok összegén, jogosítványbevonás időtartamán szigorítanának a közlekedésrendészek, de bevezetnék és büntethetővé is tennék az „agresszív sofőr” fogalmát — még idén.
Cookie