×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
22 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Gong

Szibériai csárdással vendégszerepel a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház

2018.05.27 - 13:15
Megosztás:
Szibériai csárdással vendégszerepel a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház

Zenés, romantikus játékkal, a Szibériai csárdással vendégszerepel Szatmárnémetiben június 9-én, szombaton 19 órai kezdettel a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház. A Harag György Társulat meghívására az Északi Színházban játszandó előadás írója Tasnádi István, rendezője a Szatmárnémetiben már többször dolgozó Tasnádi Csaba.

Tasnádi István zenés romantikus játéka egyszerre állít emléket az 1914. június 28-án kirobbant első világháború hadifogolytáborokban sínylődő — s ott az időt lágerszínházakban múlató — bakáinak és Kálmán Imre világhírű művének, a Csárdáskirálynő című nagyoperettnek.

 

„Egy hadifogoly, ha csak valamilyen megfigyelő képességgel rendelkezett is, igen sok érdekes dolgot vehetett észre, s rendkívüli, olykor borzalmas eseményeket hallhatott vagy élhetett át s őrizhetett meg emlékében. Egy volt hadifogoly szájából néha hihetetlennek tetsző dolgokat hallhatunk, de bárminő hihetetlennek látszó dolgot halljunk is, ne vonjuk kétségbe, higgyük el, mert, ha nem ő élte is át, átélte az, akitől hallotta, mert a Szibériában volt hadifoglyoknak nincs szüksége háryjánoskodni, mert annyi élményben volt részük, hogy hacsak naplót nem vezettek, az átélt események csekély részét sem tudták emlékükbe megőrizni." (Székely Gyula: Képek a szibériai hadifoglyok életéből)

 

Az előadás szereplői: Illyés Ákos, Kuthy Patrícia, István István, Horváth Viktor, Lakatos Máté, Bánhidi Krisztián, Nyomtató Enikő, Nagyidai Gergő, Rák Zoltán, Gyuris Tibor, Horváth Sebestyén Sándor, Gulácsi Tamás, Tóth Zolka, Mátrai Lukács Sándor, Fellinger Domokos, Horváth László Attila, Varga Balázs, Horváth Réka, Jenei Judit.

 

Jegyek az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában kaphatók minden hétköznap 10 és 17 óra, szombatonként pedig 10 és 13 óra között, illetve előadás előtt egy órával a helyszínen. További tájékoztatásért a 0261–712106-os telefonszámon vagy a [email protected] e-mail-címen lehet érdeklődni.