×
2022. 05 21.
Szombat
Konstantin
21 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.29 RON
Szatmárnémeti

Szerelik a díszfényeket Szatmárnémetiben

2021.11.09 - 13:37
Megosztás:
Szerelik a díszfényeket Szatmárnémetiben
Elkezdődött az ünnepi készülődés Szatmárnémetiben, pár napja már szerelik a városközpontban a díszkivilágítást.

A boltokban megjelenő Mikulás-csokik, fényfüzérek és karácsonyi díszek mellett mi más jelezhetné a szatmárnémetiek számára, hogy közeleg a karácsony, mint hogy elkezdik a városban felszerelni az ünnepi díszkivilágítás fényeit.
A munka jelenleg a régi központi parkban folyik, miután a körforgalom villanyoszlopaira már felszerelték a kürtölő angyalokat formázó LED-szerelvényeket, a park közül ezek lesznek a legfontosabb elemei az ünnepi fényösszeállításnak. Úgy tudjuk, hogy a tavalyihoz hasonló övezet lesz kivilágítva a téli időszakban: a régi főtér és az oda vezető utcák, illetve a Coposu sétány, ha sikerül úgy haladnia a munkával a kivitelezőnek, hogy még a villanyszerelőknek is marad idejük ott dolgozni. Az ünnepi világítást január végéig szokták üzemben tartani.

Az óriási, piros gombú főkapcsoló

Legalább két „mindenki fenyője” is lesz a városnak, a megszokott helyeken: a Pannónia szálló előtt, a régi főtéri parkban, illetve az új központban, a közigazgatási palota tövében. A korábbi évekhez hasonlóan most is december elsején lesz az ünnepi világítás felkapcsolása, a polgármester fogja megnyomni a főkapcsolót a régi főtéri óriásfenyő alatt december első napján, a sötétedés utáni első percekben. Hogy ez mekkora nyilvánosság előtt zajlik majd, az attól függ, hogy állnak majd a Covid-statisztikák, milyen járványügyi intézkedések lesznek érvényben akkor.
Az ünnepi időszakban karácsonyi vásár is várható, amit a régi főtéri park sétányain rendeznek majd meg ugyanúgy, ahogy a korábbi években azt már megszokhattuk, és amelyik Szent Miklós-nap táján nyílik és az új év első napjaiig tart.
Az ünnep még messze van, hivatalos tájékoztatást az ehhez kötődő eseményeket és szolgáltatásokat szervező városháza még nem írt arról, mi mindenre számíthatunk a hosszú téli estéken a megyeszékhelyi közterületeken, de amint küldenek ki tájékoztatót, mi is visszatérünk a dolgokra.

Princz Csaba

 

Lakóközösség a Horea 6-ban
Folytatja a szatmárnémeti városvezetés a Horea utca 6. szám alatt régen elhíresült, mára csendesebb hellyé vált ingatlan helyzetének és állapotának a rendezését. Lakóközösség, majd felújítás.
Ismét együtt ünnepelhettünk
Két év kényszerszünet után kellemes időben ünnepelhette Szatmár magyarsága március 15-ét — százak vonultak fel a megyeszékhely központjában a szatmári huszárokat követve, a Petőfi-szoborig.
Eltört a csatornavezeték
Kedden jelezte a szatmárnémeti Someşul üzletház adminisztrátora az Apaserv felé, hogy feljött a szennyvíz az alagsorban. A cég csatornázási részlegének emberei megállapították, hogy az épület hátsó, Decebal utca felőli részénél történt olyan mértékű törés, ami megakadályozta a szennyvíz elfolyását, ez okozta a problémát.
Cookie