×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Szerdai BL-kínálat: Juventus – Chelsea

2021.09.28 - 20:26
Megosztás:
Szerdai BL-kínálat: Juventus – Chelsea
A Chelsea korábban akkor játszott a Juve ellen a BL-ben, miután az előző szezonban a sorozat döntőjéig jutott el. A szerdai program másik meccsén a nyári EL-döntőjének a párosa találkozik.

A 2009-es BL-nyolcaddöntős párharc, illetve a 2012-es BL-csoportköri találkozók után ismét szemtől szemben áll a Bajnokok Ligája és az európai futball két meghatározó csapata, a Juventus és a Chelsea. 
A tizenkét évvel ezelőtti nyolcaddöntő a londoniaknak tartogat kellemesebb emlékeket, ugyanis a hazai 1–0-s győzelem után Torinóban 2–2-t játszottak, és utána egészen az elődöntőig meneteltek (ahol a későbbi győztes Barcelonától kaptak ki). 2012 őszén is 2–2 döntetlent játszott a két csapat Londonban, majd a csoportkör visszavágóján, 3–0-s Juventus-győzelem született. 
Érdekes, hogy az előző két Juventus – Chelsea párharc előtti évadban a londoniak mindig döntőt játszottak: 2008-ban kikaptak a Manchester Unitedtől, 2012 nyarán nyertek a Bayern München ellen, és most is címvédőként várják a torinóiak elleni meccset. 
Az erőviszonyok tekintetében nehéz mérlegelni a két csapat közötti különbségeket. Igaz, hogy a Juventus gépezete nehezen indult be a hazai bajnokságban, két-két győzelemmel, döntetlennel és vereséggel ugyanis a 9. helyen állnak a Serie A-ban. Ezzel szemben a Chelsea négy győzelemmel, illetve egy-egy döntetlennel és vereséggel a harmadik pozíciót foglalja el a Premier League-ben. 
Ráadásul a BL-csoportkört is jól kezdte a két együttes: a Juventus 3–0-lal nyitott Svédországban a Malmö vendégeként, a Chelsea pedig 1–0-ra nyert odahaza a Zenittel. 
A csoport másik mérkőzésén, Szentpéterváron tehát az a két együttes találkozik egymással, amely az első pontjait keresi a BL-idényben. 
Izgalmasnak ígérkezik a F-csoport rangadója is, hiszen a Manchester United – Villarreal találkozóval megismétlődik az Európa Liga idei döntőjének a párharca. Május 26-án, a lengyelországi Gdańskban a spanyol alakulat a 11. sorozatig jutó tizenegyes párbajban, drámai csata után nyert és szerezte meg a klub 98 éves történelmének legfontosabb serlegét. 
A két együttesnek a BL-szezon sem indult jó, hiszen a Manchester, Cristiano Ronaldoval a pályán, kisebb meglepetésre a Young Boys vendégeként kapott ki 2–1-re, míg a Villarreal odahaza az Atalantával ikszelt (2–2).

BAJNOKOK LIGÁJA, 2. FORDULÓ, SZERDA

F-csoport
19.45: 
Atalanta BC – BSC Young Boys
Közvetíti: Digi Sport 1, Telekom Sport 2, Look Sport+
22.00: Manchester United – Villarreal CF
Közvetíti: Digi Sport 3, Telekom Sport 2, magyar Sport 1

H-csoport
19.45
: FC Zenit – Malmö FF
Közvetíti: Digi Sport 2, Telekom Sport 3, Look Sport
22.00: Juventus – Chelsea FC
Közvetíti: Digi Sport 1, Telekom Sport 3, Look Sport 2, M4 Sport

E-csoport
22.00
: FC Bayern München – FC Dinamo Kijev
Közvetíti: Digi Sport 4, Telekom Sport 4, Look Sport+
22.00: SL Benfica – FC Barcelona
Közvetíti: Digi Sport 2, Telekom Sport 1, Look Sport 3, magyar Sport 2

G-csoport
22.00
: VfL Wolfsburg – Sevilla FC
22.00: FC Salzburg – LOSC Lille

Pesek Attila

Kovács bíráskodik a City meccsén
A labdarúgó Bajnokok Ligája 3. fordulójának egyik érdekes összecsapását vezeti kedd este a nagykárolyi FIFA-bíró, Kovács István, aki Vasile Marinescu és Ovidiu Artene asszisztensekkel, illetve Marian Barbu cserebíróval a Club Brugge – Manchester City mérkőzésen dirigál.
Ronaldo és a Barça is csúcsokat dönt
Cristiano Ronaldo tovább javítja statisztikai mutatóit, és a második Bajnokok Ligája mérkőzésen is betalált a Manchester United mezében. Ugyanakkor a Barcelona válsághelyzete tovább mélyül, zsinórban negyedik BL-mérkőzését is elvesztette.
Bombameglepetés Madridban
Először szerzett luxemburgi labdarúgó gólt a BL csoportkörében, és ez a találat a sorozat eddigi legnagyobb meglepetését okozta. A Sheriff Tiraspol ezzel a második csapat a sorozat történetében, amely újoncként száz százalékosan kezdi a csoportkört.
Cookie