×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
21 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Gong

Szeptember 3-tól válthatók a 2018/2019-es színházi évad bérletei

2018.08.25 - 15:20
Megosztás:
Szeptember 3-tól válthatók a 2018/2019-es színházi évad bérletei

A Harag György Társulat idén szeptember 3-án kezdi meg az előttünk álló színházi évadra szóló bérletek árusítását. A hagyományokhoz híven most is több hétig fenntartják a régi bérletesek helyeit, azokat szeptember 24-ig válthatják ki az érdeklődők. Ezt követően veszi kezdetét az üresen maradt bérletes helyek értékesítése.

A társulat az új évadban talán az eddigieknél is színesebb repertoárral várja a színház szerelmeseit. A bemutatók sorában van fergeteges vígjáték, kortárs ősbemutató, a Mátyás-emlékévhez kapcsolódó ifjúsági előadás, mozgásszínház és klasszikus komédia is. A tervek közöt szerepel több stúdióelőadás és felolvasószínházi előadások bemutatása is. Sőt, az előadások sorában kocsmaszínházi produkció is szerepel.

Továbbra is látható lesz a Bessenyei István által rendezett Charley nénje, a Bordás Attila által színpadra vitt Biloxi blues és a Család ellen nincs orvosság, amelyet Lendvai Zoltán rendezett. A stúdióelőadások közül műsoron marad a Tizenöt próbálkozás a színészetre (rendezte: Tom Dugdale), a Kövekkel a zsebében (rendezte: Balog Attila) és az Én, Károli Gáspár (rendező: Bessenyei István).

A gyermekelőadások közül a 2018/2019-es évadban is játszani fogják a Túl a Maszat-hegyen illetve az A dzsungel könyve című, nagy közönségsikernek örvendő előadásokat, melyek rendezője Nagy Regina.

A társulat műsoron tartja továbbá a Tévedések vígjátéka című Shakespear-darabot is, amelyet Bocsárdi László kétszeres UNITER- és Jászai-díjas rendező vitt színre. A tervek szerint ezt Szatmárnémetiben már nem fogják játszani, viszon a társulatnak több fesztiválmeghívásnak is eleget kell tennie ezzel az előadással.