×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
4 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Szenátus: szabadon használhatják a gyerekek az iskolák kültéri sportlétesítményeit

2021.09.27 - 20:34
Megosztás:
Szenátus: szabadon használhatják a gyerekek az iskolák kültéri sportlétesítményeit
A szenátus plénuma első házként megszavazta azt a törvénytervezetet, amely lehetővé teszi az iskolákhoz tartozó szabadtéri sportpályák oktatási időn kívüli ingyenes használatát - tájékoztat hétfői közleményében az RMDSZ.

'A jogszabálytervezet célja ösztönözni az egészséges életmódot azáltal, hogy megnyitjuk a sportpályák használatát a gyerekek számára' - idézi a közlemény Turos Lórándot, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetőjét.

A tervezet értelmében a gyermekek szülői vagy felnőtt felügyelete alatt használhatják az iskolák szabadtéri sportlétesítményeit úgy, hogy be kell tartaniuk az oktatási intézmények által kidolgozott szabályzatot, és nem zavarhatják az ott zajló oktatási tevékenységet.

'Románia a szabadidős sporttevékenységek terén az utolsók között helyezkedik el az Európai Unióban. Egy ilyen kezdeményezés aktívabb és egészségesebb életmódra ösztönözheti a lakosságot. Fontos megjegyezni, hogy a sportlétesítmények használata nem befolyásolhatja az iskolák oktatási programját' - mutatott rá Novák Csaba-Zoltán Maros megyei szenátor, a szenátus tanügyi bizottságának alelnöke.

A beltéri sportlétesítményeket az iskola belső szabályzata szerint ingyenesen vagy előre megszabott bér fejében használhatják a jogi és magánszemélyek.

'Romániában nagyon sok gyermek túlsúlyban szenved a mozgásszegény életmód miatt. A sportpályák megnyitása egy elsődleges lépés a mindennapi sporttevékenységek gyakoriságának növelése érdekében'- összegezte Kovács Irén Szilágy megyei szenátor. A jogszabálytervezetről a végső döntést a képviselőház plénuma hozza meg, és az államelnöki kihirdetést követően léphet hatályba. AGERPRES

Szatmár a legkevésbé fertőzött megye az országban
Országos szinten Szatmár megye jegyzi a legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, de örömködésre nincs okunk: minden, a koronavírusos betegek számára fenntartott kórházi és intenzív terápiás ágy foglalt.
Covid-19: ennyi minden nem történt meg
Ahogy Föld körüli útjára indult a koronavírus-járvány, úgy kaptak lábra egyre-másra a hétköznapi embereket féltő meg riogató elméletek nagyhatalmi összeesküvésről, génmódosításról, mérgezésről és egyebekről. Ilyenekről már írtunk, de még nem mindről…
Cioloş: fel kell gyorsítani az oltáskampányt
Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök azt nyilatkozta hétfőn, hogy célszerűnek tartja az uniós digitális Covid-igazolvány bevezetését valamennyi szakmai kategória számára, amely emberekkel való érintkezést feltételez.
Cookie