×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
6 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Szenátus: az egyéni vállalkozóként (PFA) folytatott gazdasági tevékenység is beszámít a szolgálati időbe

2021.10.05 - 08:34
Megosztás:
Szenátus: az egyéni vállalkozóként (PFA) folytatott gazdasági tevékenység is beszámít a szolgálati időbe
Az egyéni vállalkozóként (persoană fizică autorizată - PFA) folytatott gazdasági tevékenység is beszámít a szolgálati időbe. Az erről szóló törvénytervezetet hétfőn fogadta el a szenátus első házként.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) jogszabályjavaslatát 82 támogató, egy ellenszavazattal, 43 tartózkodás mellett fogadta el a felsőház.

A 2008/44-es sürgősségi kormányrendeletet módosító törvénytervezet értelmében szolgálati időnek minősül az az időszak, amely alatt az egyéni vállalkozónak volt gazdasági tevékenysége, és befizette a törvény által előírt járulékokat, adókat, illetékeket. Nem számítható be a szolgálati időbe az a periódus, amelyben az egyéni vállalkozónak nem volt jövedelmet generáló tevékenysége vagy felfüggesztette a tevékenységét.

Egy elfogadott módosító javaslat értelmében a PFA által folytatott gazdasági tevékenység abban az esetben minősül szolgálati időnek, ha az adott évben legalább 12 bruttó minimálbérnek megfelelő összegű jövedelmet hozott, illetve ha a PFA-t egyetlen tevékenységi kóddal (CAEN-kóddal) jegyezték be a cégbíróságon, vagy ha az az elsődleges bejegyzett tevékenysége, amelyre a szolgálati idő elismerését kérik.

A tervezetről a képviselőház szavaz döntő házként. AGERPRES

Turos Loránd: a koalíciónak az alkotmányreformra is lehetősége lesz
A nagykoalíció nem ideológiai alapon jött létre, az egyetlen megoldásnak mutatkozott az ország stabilitásának biztosítására - jelentette ki a Ciucă-kormány beiktatásáról döntő csütörtöki parlamenti ülésen Turos Loránd.
Florin Cîţu lett a szenátus új elnöke
lorin Cîţut választotta elnökévé keddi ülésén a szenátus plénuma.
Hatalommal való visszaélésnek tartja a leváltását Anca Dragu szenátusi házelnök
Hatalommal való visszaélésnek nevezte kedden a szenátus házelnöki tisztségéből való menesztését Anca Dragu.
Cookie