×
2021. 04 17.
Szombat
Rudolf
2 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.11 RON
100HUF = 1.36 RON
Vidék

Szemétgyűjtési akciót szerveznek a szatmárhegyi fiatalok

2021.04.02 - 14:25
Megosztás:
Szemétgyűjtési akciót szerveznek a szatmárhegyi fiatalok
Példaértékű az a kezdeményezés, amelyet a szatmárhegyi fiatalok egy része szeretne megvalósítani április 3-án, szombaton: szeretnék megtisztítani a környéket a szétszórt hulladékoktól.

Az akció egyik főszervezője, Fehér Gyula agrármérnök elmondta, hogy körülbelül 25–30 önkéntessel számolnak az eseményre, mind szatmárhegyi fiatalok.

„Célunk az lenne, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetszennyezés óriási méreteire. Az illegális szemétlerakatok felszámolása dokumentálva lesz egy 'előtte-utána' fotóval, illetve egy timelapse felvétellel is. A múlt héten ugye zöld hét volt, melyet itt, hazánkban is sok rendezvény kísért. Ehhez a mozgalomhoz szeretnénk mi is csatlakozni. Az ötletnek egy szűkebb, helyi fiatalokból álló csoport a kigondolója. Szeretnénk bevonni minél több fiatalt, hiszen együtt, jó hangulatban könnyebben megy a munka is, továbbá az eddigieknél még többet tehetünk a közösségünkért. A helyi polgármesteri hivatal a járványügyi helyzetre való tekintettel maszkokat, gumikesztyűket és fertőtlenítőszert biztosít minden résztvevőnek, emellett a szemeteszsákokról és a szemét elszállításáról is gondoskodik. Az eseményhez csatlakozik Német Szabolcs városi tanácsos, aki a Magyar Ifjúsági Kezdeményezést is képviseli. A munka után egy kerekasztal-beszélgetés és egy borkóstoló zárja az eseményt” — összegzett Fehér Gyula.

Kallós András

Környezettudatosságból jeles
Rendkívül eredményesnek bizonyult az a hulladékgyűjtési akció, amelyet április 3-án bonyolított le egy csapat szatmárhegyi fiatal: 32 önkéntes 90 zsáknyi hulladékot szedett össze.
„Nagyot szólt” a szatmárhegyi illegális buli
A Szatmár Megyei Rendőr–felügyelőség rövidke közleményben tudatta, hogy vasárnap hajnali 1 órakor hivatalból eljárást indított egy magánrendezvény ellen, amelyet Szatmárhegyen, az egyik panzióban tartottak.
Imádkozó, Istenben bízó lélek
Pénteken a Szatmárhegyi Református Egyházközség gyülekezeti termében mutatták be a Kovács József és Kovács Ferenc — fiú és apa — lelkipásztorok által összeállított, Lélekszemmel - Lélekfüllel című, Krüzselyi Erzsébet életművét tartalmazó kötetet.
Cookie