×
2022. 01 27.
Csütörtök
Angelika
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Szebenben „ugratott” Jakab

2012.05.09 - 19:43
Megosztás:
Szebenben „ugratott” Jakab

Egy első és egy harmadik helyezést ért el Jakab Áron, a Csanálosi Drosera Sportklub díjugratója a Román Nagydíj országos versenysorozat első fordulójában, Nagyszebenben.

 

A nagykárolyi sportoló pénteken megnyerte a nagykört, ezzel az eredményével pedig minősítette magát a vasárnapi Román Nagydíjra, amelyen Mephisto nevű lovával az első, Ginával pedig a harmadik helyet érte el. Ezt megelőzően, szombaton a Szebeni Nagydíjon ugyancsak Mephistóval a harmadik pozícióban végzett, egy fiatalabb lovával, Californiával viszont megnyerte a kiskört.

Az elkövetkező hetekben igencsak zsúfolt programja lesz Jakab Áronnak, hiszen május végén Budapesten fog részt venni egy nemzetközi versenyen, majd június elején a bulgáriai Bozhuriste településen áll rajthoz egy Világkupa-fordulón. Utóbbi rendkívüli fontossággal bír, ugyanis ezen a versenyen ki lehet vívni a minősítést a közelgő Európa-bajnokságra. Július elején a nagykárolyi sportoló ismét Budapestre utazik, ahol egy nemzetközi verseny mellett egy újabb vk-fordulón fog részt venni.

Jakab Áron díjugrató egyébként már 13 éve foglalkozik a lovaglással, ez idő alatt pedig rengeteg említésre méltó helyezést szerzett, mind országos, mind európai szinten. Például, tavaly decemberben a budapesti Papp László Sportarénában rendezett fedett pályás vk-forduló egyéni versenyében az említésre méltó 10. helyen végzett Mephistóval, míg idén márciusban a kaposvári Mesterek Tornáján ugyanazzal a lóval a 3. lett.

Edzőként is elismert

A sportoló a versenyzés mellett az utóbbi években edzősködéssel is foglalkozik, nagykárolyi és környékbeli tanítványai mellett, jelenleg két versenyzőnek egyengeti pályafutását. A bukaresti Petre Patrickkal novembertől dolgozik együtt, a 20 éves díjugrató ez idő alatt több versenyen is jó eredményeket ért el. A 18 éves Alina Becalit egy hónapja edzi, és első versenyén, az elmúlt hétvégi Román Nagydíjon mindegyik körét hibapont nélkül teljesítette.

 

ifj. Deák Endre 

Cookie