×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Szeben megyében augusztus 3-ától kötelező a maszkviselés a zsúfolt nyílt tereken is

2020.08.01 - 17:34
Megosztás:
Szeben megyében augusztus 3-ától kötelező a maszkviselés a zsúfolt nyílt tereken is
A Szeben megyei vészhelyzeti bizottság szombaton úgy határozott, hogy augusztus 3-ától kötelezővé teszi a maszkviselést szabadtéren is, ahol sok ember gyűlhet össze.

A Szeben megyei prefektúra közölte: minden ötödik életévét betöltött személynek kötelező orrot és szájat eltakaró maszkot viselnie a következő nyílt tereken: élelmiszerpiacokon hétfőtől péntekig 15 és 18 óra között, szombaton és vasárnap egész nap; heti vásárokon, mozgó piacokon, szakvásárokon a vásár teljes ideje alatt; buszmegállókban, peronokon, repülőtéren, drótkötélpályás felvonók váróhelyein, temetéseken, állatkertben, parkok társas gyülekezésre alkalmas részein, illetve nyílt terű kulturális rendezvényeken.

Újabb szigorítások jönnek
A Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a péntek délutáni kormányülés után.
A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Horribilis összegekbe kerül
A koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek kórházi kezelése horribilis összegekbe kerül. Csak Szatmár megyében egy nap alatt közel félmillió lejbe került a beutaltak ellátása.
Cookie