×
2021. 09 18.
Szombat
Diána
18 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.20 RON
100HUF = 1.41 RON
Külföld

Százak menekülnek a lángok elől Szardínián, Olaszország segítséget kér

2021.07.26 - 09:24
Megosztás:
Százak menekülnek a lángok elől Szardínián, Olaszország segítséget kér
Példátlan tűzvész pusztít Olaszország második legnagyobb szigetén, Szardínián. Az olasz kormány vasárnap bejelentette, hogy segítséget kér a szomszédos országoktól. Luigi di Maio olasz külügyminiszter a Facebookon azt írta, hogy tűzoltó repülőgépeket kérnek az EU többi tagállamától.

Olaszország második legnagyobb szigetének polgári védelmi hatósága közölte, hogy az előzetes becslések szerint mintegy ötezer hektárt pusztítottak el a lángok a sziget központja, Montiferru közelében.
Két településről, Cuglieriből és Sennariolóból evakuálták az embereket, ahol a polgármester szerint lakókörzeteket még nem értek el a lángok. A Cuglieriből kitelepített kétszáz lakos fele vasárnap hazatérhetett.
Tizenegy repülőgép és helikopter segít a lángok oltásában — mondta Antonio Belloi, a polgári védelem vezetője. A tűzoltók erőfeszítéseit nehezíti az erős délnyugati szél, amely miatt a tűzriasztást a legmagasabb fokúra emelték.
A Coldretti mezőgazdasági szervezet katasztrófáról írt közleményében, hangsúlyozva, hogy a mezőgazdaságot jelentős károk érték. Legelők, erdők és egyes esetekben állatok vesztek oda a tűzben.
Az olasz kormány vasárnap bejelentette, hogy segítséget kér a szomszédos országoktól. Luigi di Maio olasz külügyminiszter a Facebookon azt írta, hogy tűzoltó repülőgépeket kérnek az EU többi tagállamától. Tudatta azt is, hogy Franciaországból már el is indult két ilyen repülőgép. Mint fogalmazott: a szigeten Oristano térségét „térdre kényszerítette a pusztító tűzvész”.
,,Ez példátlan katasztrófa” — jelentette ki Christian Salinas, a sziget kormányzója.
Az oltásban és a mentésben mintegy 7500 ember vesz részt.

MTI, Fotó: fanpage.it

A Salvamont több mint 650 bajbajutott személyen segített augusztusban; hat ember a hegyekben lelte halálát
Augusztusban 650 bajbajutott emberen segítettek a hegyimentők - tájékoztatott a romániai Salvamont.
Vérre van szüksége a beteg kislánynak
Érkávás község polgármestere, Roka Marius Andrei felhívást tett közzé, melyben arra kéri ismerőseit, a község lakosait és minden jó szándékú szatmárit is, hogy adjanak vért egy 13 éves kislánynak, aki súlyos betegségben, non-Hodgkin-limfómában szenved.
Ioan életéért küzdenek
Csorvasi Ioan, szatmárnémeti egyik legismertebb taxisofőre (képünkön), a Szatmári Taxisok Klubjának egyik moderátora kritikus állapotban van.
Cookie