×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Száz új fertőzött, három halott egy nap leforgása alatt

2021.10.04 - 20:32
Megosztás:
Száz új fertőzött, három halott egy nap leforgása alatt
Három újabb áldozatot szedett a koronavírus-járvány Szatmár megyében, egy nap leforgása alatt pedig hivatalosan 100 személynek lett pozitív a koronavírustesztje — jelentette a prefektúra.

Kereken száz új SARS-CoV-2 vírussal fertőzött lakost vettek nyilvántartásba hétfőn Szatmár megyében, míg az újratesztelt betegek közül öt páciensnek lett pozitív az eredménye. Sajnos újabb halálesetek is történtek, hárman hunytak el a COVID-19 betegség szövődményei miatt — derül ki a Szatmár Megyei Prefektúra lapunkhoz eljuttatott összesítéséből.
Az elhalálozott személyek közül egy 74 éves férfit a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban kezeltek, egy 65 éves férfit a Nagykárolyi Városi Kórházban, egy 72 éves szatmári hölgy pedig a nagyváradi Pelican kórház beutaltja volt. Mindhárom személy egyéb krónikus betegségben is szenvedett — derül ki a jelentésből. A hét elején 239 lakost kezeltek a Szatmár megyei kórházakban COVID-19-cel.
Az elmúlt egy napban a gyógyultak száma tízzel, 161 443-ra emelkedett, az elvégzett teszteké pedig 163 527-re, amelyek közül 174-et a jelentést megelőző 24 órában végeztek el; egy PCR-teszt volt ezek között és 173 gyors antigénteszt — mutat rá szintén a közlemény.
Házi vagy intézményes karanténban 841-en vannak (a sárga és vörös zónás országokból hazaérkezettek), házi elszigeteltségben pedig bő kétszázzal kevesebben, 670-en (kórházi kezelésre nem szoruló, teljesen tünetmentes vagy enyhe tüneteket produkáló, de igazoltan koronavírus-fertőzött személyek és családtagjaik).
Eközben az oltáskampány is halad a megyében, egy nap alatt 288 személy kérte az immunizálását, közülük 165-en a harmadik dózis igényelték. Egyetlen személynél sem jelentkezett komoly mellékhatás. Szatmár megyében mostanáig összesen 96 323 személyt oltottak be a koronavírus elleni vakcinák valamelyikével.
A prefektusi hivatal tájékoztatása szerint Szatmár megyében mRNS-vakcinát a következő oltóközpontok bármelyikében lehet kérni: Szatmárnémetiben a régi poliklinikán és az Avram Iancu Általános Iskolában, Avasfelsőfaluban a városi kórházban, Nagykárolyban pedig a Iuliu Maniu Líceumban. A két szatmárnémeti oltóközpont a hét minden napján nyitva tart reggel 8-tól este 8-ig, a nagykárolyi oltóközpontban kedden, csütörtökön és szombaton reggel 8-tól este 8-ig kérhető a védőoltás, míg az avasfelsőfalui kórház oltópontja csütörtökön és pénteken reggel 7-től délután 3-ig várja az oltakozókat.
A petei hátárátkelőnél felállított oltóponton mindennap délelőtt 10-től este 10-ig a Johnson and Johnson egydózisú vakcinájával oltanak, és ugyanez a védőoltás kérhető az oltási kampányba bekapcsolódott 64 Szatmár megyei háziorvostól is, előjegyzés alapján.
Ami a határátkeléseket illeti, az elmúlt 24 óra leforgása alatt 3341 személy lépett be az ország és a megye területére a Szatmár megyei határátkelőknél, közülük 62-en kerültek házi elkülönítésbe.

Bumbuluţ Krisztina

 

Rafila: fel sem merül, hogy kötelező legyen a templomokban a Covid-igazolvány
Nem lesz kötelező a Covid-igazolvány a templomokban és egyházi szertartásokon - erősítette meg vasárnap az egészségügyi miniszter.
Mobil oltópontokat juttat el a kormány a vidéki településekre
Mobil oltópontokat juttat el a kormány azokra a vidéki településekre, ahol igény mutatkozik az oltás iránt - közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján Raed Arafat.
Arafat: december 20-tól nyomonkövetési formanyomtatványt kell kitölteniük a Romániába érkezőknek
December 20-tól a Romániába beutazó személyeknek a határátlépés előtt ki kell tölteniük egy nyomonkövetési formanyomtatványt - jelentette be vasárnap Raed Arafat.
Cookie