×
2023. 01 27.
Péntek
Angelika
3 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.49 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Szatmárnémetiben lép fel a Debrecen Big Band

2023.01.23 - 19:13
Megosztás:
Szatmárnémetiben lép fel a Debrecen Big Band
Tavaszi Swing koncert lesz a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniában — a felejthetetlen élményt a Debrecen Big Band és Gájer Bálint garantálja.

Nagyszerű szving koncertre hívják szatmáriakat február 3-án, pénteken 19 órától, a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermébe: a Debrecen Big Band Jazz, a Fiatalokért Alapítvány és a Pro Blasmusik Egyesület a Dinu Lipatti Filharmóniával partnerségben  Tavaszi Swing koncertet szervez, amelyen a Debrecen Big Band mellett fellép Gájer Bálint, a szving hercege. 
A különleges eseményen Fazekas László, a Best FM rádió műsorvezető-szerkesztője fog konferálni,  a koncertet pedig a Valcer Táncstúdió táncosai teszik még színesebbé.
Jegyek a filharmónia jegypénztáránál kaphatók, 40 lejes áron.

hirek/2023/januar/images.jpg

A Debrecen Big Band tagjai több mint tíz éve művelik a dzsessz nagyzenekari, big band formációját. Bő évtizeddel ezelőtt célul tűzték ki a big band zene minél szélesebb körben való megismertetését, a fiataltól az idősebb korosztályig – ezt fiatal zenészek folyamatos bevonásával teszik.

Számos külföldi fesztiválon vettek részt, többek között franciaországi, törökországi, olaszországi, spanyolországi, csehországi, ukrajnai és romániai meghívásoknak tett eleget az együttes. A hazai fellépések palettája sem kevésbé változatos, részt vettek Magyarország jelentős dzsesszfesztiváljain – ezek közül is kiemelkedik a Budapesti Big Band Fesztivál és Találkozó, a Bánki Louis Armstrong Jazz Fesztivál, a Hajdúszoboszlói Dixieland Fesztivál — de emellett hazai pályán – Debreceni Jazznapok, Virágkarnevál és Campus Fesztivál — is elvarázsolták a nagyérdeműt.

Koncertjeiken felléptek a magyar dzsessz prominens egyéniségei, vendégművészük volt Szulák Andrea, Micheller Myrtill, Szolnoki Péter, Zsemlye Veronika, Pákai Petra, Hajdu Klára, Gájer Bálint, Majsai Gábor énekes, Tulkán Péter trombita, Kuzbelt Péter, Zsemlye Sándor, Kollmann Gábor szaxofon, Pataj György zongora, Pintér Tibor, Gyárfás István gitár, Ullmann Ottó, Lutz János basszusgitár — de például tízéves születésnapjukat is a rock, dzsessz, blues, a soul és a funky jellegzetesen rekedt hangú énekesével, Charlie-val ünnepelték. 

Hírszerkesztő