×
2022. 10 07.
Péntek
Amália
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.99 RON
100HUF = 1.17 RON
Szatmárnémeti

Szatmárnémeti VSK Olimpia — nem mindenki örül a névváltoztatásnak

2022.09.22 - 14:07
Megosztás:
Szatmárnémeti VSK Olimpia — nem mindenki örül a névváltoztatásnak
A szatmári labdarúgás 34 egykori csillagának a kezdeményezésére Szatmárnémeti focicsapata a VSK Olimpia nevet fogja viselni — a kezdeményezés bármennyire is természetese és magától értetődő (lenne), nem mindenki örül neki.

A szatmári fociélet legendás labdarúgói, így az A-divízióban is szereplő aranycsapat tagjai nyílt levélben fordultak Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalához és a helyi tanácshoz, amelyben kérték, hogy a város csapatát nevezzék Olimpiának.
Erről csütörtökön sajtótájékoztató keretén belül számolt be Keizer Lajos, Florin Fabian, Ritli Zoltán, Csik Tibor, Cosmin Iuhas és Florin Mureșan, illetve Kereskényi Gábor polgármester.
Florin Fabian elmondta: a kezdeményezés célja, hogy az Olimpia klubnév ismét előtérbe kerüljön. „ Az Olimpiát 1921-ben a város akkori elöljárói alapították meg, és most is a közösségé kell legyen. Mindannyian azt szeretnénk, hogy az Olimpia ismét elnyerje egykori fényét, ezt viszont egy komoly és stabil projekt révén érhetjük el” – nyilatkozta Florin Fabian technikai igazgató.

Az Oli különleges név, a közösségé kell maradjon

„Játszottam abban a csapatban, amely az országos bajnokságba jutott. Örvendek, hogy ez a legendás név nem vész el. Az én generációm azt szeretné, hogy az Olimpia neve maradjon a városé, és az önkormányzat támogassa, A Szatmárnémeti VSK Olimpia brand a közösségé, a városé kell maradjon.” – hangsúlyozta Keizer Lajos, és hasonló gondolatokat fogalmazott meg Ritli Zoltán is, Csik Tibor vezetőedző pedig arra emlékeztetett: a tavalyi, 100 éves Oli-szülinap, amikor összejöttek a régi játékosok, volt az első lépés a névfelvétel felé.

hirek/2022/szeptember/fociiii.jpg

Kereskényi Gábor polgármester megköszönte az Olimpia egykori játékosainak a kezdeményezését, majd hozzátette, hogy egy helyi tanácsi határozat révén konkrét lépések következnek ebben az ügyben.
„Köszönöm a szatmári labdarúgás legendás alakjainak a kezdeményezését. Az Olimpia a városé, a szatmáriaké, az Olimpia egykori játékosaié, ennek okán természetes, hogy az Olimpia legyen a Városi Sportklub zászlóvivője. Ez a lépés nem szól senki ellen, ezentúl e név alatt versenyeznek majd a városi sportklub  szakosztályai. Nem számít, hogy ki a polgármester, attól függetlenül, hogy kik foglalnak helyet az önkormányzati testületben, ezt szem előtt kell tartaniuk” – jelentette ki Kereskényi Gábor. Mint elmagyarázta, a névváltoztatás határozattervezetét a városi grémium jövő csütörtöki ülésén tűzik napirendre, hiszen végig kell járnia a jogi utat. „Remélem, a tanácsosok elfogadják.” – tette hozzá Kereskényi. 

Nem mindenki örül a névfelvételnek

S hogy miért nem tűnik teljesen természetes és magától értetődő, örömteljes dolognak, hogy a városi sportklub egy ilyen dicsőséges nevet viseljen? Az egykori Olimpia szurkolói pár éve létrehozták az Olimpia MCMXXI nevű labdarúgóklubot — és most név–, illetve brandbitorlást kiáltanak. „Mi nem a brandről, a jelvényről beszélünk. Az elnevezésről van szó! És legyünk őszinték: abszurd elvárás, hogy az Olimpia nevet ne használhassa más — négy-öt hazai és nemzetközi klubot lehet felsorolni pillanatok alatt, akiket ilyen alapon ugyancsak „névbitorlással” lehetne megvádolni, teljesen alaptalanul.” – nyomatékosította a polgármester, hozzátéve: „az érdekel, ami a focipályán zajlik, nem ami a blogokon, vagy a közösségi médiában.” Utalva arra, hogy a drukkeralakulat tagjai szörnyen bedühödtek és egyebek mellett jogtalan névhasználat miatti perrel fenyegetőztek, amikor meglátták, hogy az utóbbi két meccsen a focisták mezén már az Olimpia VSK felirat szerepelt. 
 
Szabó Kinga Mária 

A szigeti egy pont még elég volt az első helyre
A kitűzött cél egyharmadát tudta teljesíteni Máramarosszigeten a Szatmárnémeti Városi Sportklub Olimpia labdarúgócsapata, de a megszerzett egy pont ezúttal elég volt, hogy megőrizze az első helyet a Liga 3 10-es csoportjában.
Csik Tibi nem szeretne meglepetéseket Máramarosszigeten
Hullámzó teljesítményt nyújtó, kiszámíthatatlan ellenféllel áll szembe szombaton, október 1-jén a Szatmárnémeti Városi Sportklub Olimpia labdarúgócsapata, amely Máramarosszigeten játssza a Liga 3 10-es csoportjában a 6. forduló mérkőzését.
Hasznos felkészülés a bajnokcsapattal
Az előző öt idény bajnokával, a Kolozsvári CFR együttessel játszott felkészülési mérkőzést a Szatmárnémeti Városi Sportklub labdarúgócsapata. Csik Tibor vezetőedző az 5 - 0 végeredmény ellenére nagyon hasznos és fontos mérkőzésként minősítette, amelyből mindenkinke volt mit tanulnia.
Cookie