×
2021. 09 18.
Szombat
Diána
19 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.20 RON
100HUF = 1.41 RON
Vidék

Szatmári Termék Vására, ezúttal Tasnádon

2021.07.29 - 12:03
Megosztás:
Szatmári Termék Vására, ezúttal Tasnádon
Hétvégén a tasnádi termálstrandra látogatók a Szatmári Termék védjegyes termékekből — friss zöldségekből, szörpökből, kézműves sörből, mézből, lekvárokból, kézműves termékekből — is vásárolhatnak, ezzel ismerve el a termelők munkáját.

Különleges alkalom lesz július utolsó hétvégéje a tasnádi strandon: a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület, Tasnád Polgármesteri Hivatala és a Tasnádi Kultúrház együttműködése révén a szatmári helyi termékekkel is megismerkedhetnek a neves termálstrandra szórakozni érkező turisták.

„A tasnádiak nyitottak voltak arra, hogy Szatmári Termékek Vásárát rendezzünk a városban. A kezdeményezés mellé állt a polgármester és csapata is, így lehetőséget teremthetünk arra, hogy a Tasnád környéki termelők lássák, hogyan zajlik egy ilyen vásár, közelebbről is megismerkedjenek a Szatmári Termék koncepcióval, és akár csatlakozási szándékukat is jelezzék. Jelen pillanatban a Szatmári Termék az egyetlen projekt Szatmár megyében, amely egységesen és egyedülálló módon népszerűsíti a helyi termelők, helyi mesteremberek munkáját, függetlenül attól, hogy mezőgazdászokról, kézművesekről vagy élelmiszereket előállító vállalkozásokról beszélünk. Apró lépésekkel indult a projekt, de a szatmári közösség gyorsan felkarolta a kezdeményezést, most viszont úgy érezzük, elérkezett a pillanat, hogy a Szatmári Termékek Vására a megye több pontjára is eljusson” — mondja Magyar Lóránd parlamenti képviselő, a Szatmári Termék védjegy létrehozásának a kezdeményezője.

Az első Szatmári Termékek Vására Tasnádon egyértelműen a folytatása lesz annak a sorozatnak, amelyet a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület indított a helyi termékek és termelők népszerűsítésére, hogy azok jó hírét vigyék a megyének az országban, sőt, a határokon túl is.

Eddig több mint 65 mezőgazdasági termelő, kézműves mester és egyéb vállalkozás csatlakozott a kezdeményezéshez, és csatlakoztak a termékeik egyediségét és minőségét is garantáló Szatmári Termék védjegyhez. Most pedig elérkezett az idő, hogy azok a Tasnád környéki termelők is csatlakozzanak ehhez a közösséghez, amely megértette, hogy csak közös erővel, egységesen érhető el, hogy a vásárlók preferenciája a helyi termék legyen.

„A városunkban és a környékén található falvakban élő emberek értékesek, szorgalmasak, és mindig a minőségre helyezik a hangsúlyt, függetlenül attól, hogy mennyire nehéz versenyre kelniük elsősorban az importból származó konkurenciával. Tisztában vagyok a projekt sikereivel, ezért gondoltam úgy, hogy előnyös lenne, ha a Szatmári Termék karnyújtásnyira közel kerülne a tasnádiakhoz és azokhoz a turistákhoz is, akik a strandon töltik szabadidejüket. Ugyan az első ilyen vásárt tartjuk városunkban, úgy gondolom, hogy a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesülettel való partnerségünk a jövőben is folytatódni fog, a környék helyi termelőinek támogatása érdekében” — nyilatkozta Adrian Farcău, Tasnád város polgármestere.

Akik július 30-a és augusztus 1-je között kilátogatnak a Tasnádi Termálstrandra, számos Szatmári Termék védjegyes árucikkből válogathatnak majd: friss zöldségekből, természetes szörpökből, kézműves sörből, mézből, lekvárokból, kézműves termékekből, ezzel is elismerve a termelők munkáját. SZFÚ

 

 

 

A vidéki élet elevenedik meg a Kossuth-kertben
A vidéki élet hangulata, hagyományai elevenednek meg hétvégén Szatmárnémetiben, a Kossuth-kertben a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület és a Szatmár Megyei Magyar Gazdák Egyesülete szervezésében megvalósuló, Vidék a városban rendezvényen.
Bográcsos főzőverseny
A tasnádi Ady–Kölcsey Kulturális Egyesület Tasnád Város Helyi Tanácsa támogatásával szeptember 11-én, szombaton rendezi meg a hagyományos bográcsos főzőversenyt.
III. Hagyományőrző és néptánctábor Tasnádon
A tasnádi Ady–Kölcsey Kulturális Egyesület pedagógusai által megálmodott tábor célja a népi kultúra egy-egy szegmensének újrafelfedezése és bemutatása volt. A napközis táborban 43 tasnádi és Tasnád környéki, 6 és 11 év közötti gyermek vett részt.
Cookie