×
2022. 05 19.
Csütörtök
Ivó, Milán
4 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.70 RON
100HUF = 1.29 RON
Külföld

Szatmári fiatalok is jelentkezhetnek a riói Ifjúsági Világtalálkozóra

2013.01.30 - 13:07
Megosztás:
Szatmári fiatalok is jelentkezhetnek a riói Ifjúsági Világtalálkozóra

„Menjetek és tegyetek tanítványommá minden népet!” (Mt 28,19) témában kerül megrendezésre idén júliusban, a brazíliai Rio de Janeiro-ban, az Ifjúsági Világtalálkozó.

 

Boldog II. János Pál pápa csodálatos „találmánya” az Ifjúsági Világtalálkozó. Az évek során, ezek a találkozók a hit lelkesedésével töltöttek meg több millió fiatalt, megérintették a megkeményedett szíveket, enyhítették a mély fájdalmakat, és megmutatták az egész világnak, ha tisztelik, bátorítják a fiatalokat, kiállnak mellettük, ők csodálatos dolgokra képesek. II. János Pál pápa „fogadott” a fiatalokra, és XVI. Benedek pápa továbbra is hisz ebben a fogadásban.

 

A romániai fiataloknak is adott a lehetőség, hogy az egész világról összegyűlő fiatalokkal együtt, a brazíliai Rio de Janeiro-ban megrendezésre kerülő Ifjúsági Világtalálkozón részt vegyenek, növekedjenek a hitben, megvallva a keresztény összetartozás örömét. Az egyetemes Egyház közösségének mély, a maga módján egyedi tapasztalata, hogy a világ minden sarkáról származó fiatalok, akiket összeköt a Jézus Krisztusban való közös hit, a faji-, nyelvi- és kultúrabeli különbségek ellenére, összegyűlnek a Szentatya körül, és egymással megismerkedve, együtt imádkozva, szentmisét ünnepelve, üzennek az egész világnak: „Krisztus nem vesz el semmit, hanem mindent odaajándékoz!”

 

Az Ifjúsági Világtalálkozót 2013. július 23. és 28-a között szervezik meg. Ezt megelőzően – július 16. és 20-a között – "missziós héten" vehetnek részt a fiatalok, amely a hit megtapasztalásának, a karitatív tevékenységeknek és a kulturális rendezvényeknek kíván időt és teret adni. Brazília különböző egyházmegyéi látják vendégül az egyes csoportokat ebben az időszakban.

 

A találkozóra 18-30 év közötti fiatalok jelentkezését várják. Szervezési okokból legkésőbb február 15-ig lehet jelentkezni a Szatmári Római Katolikus Püspökség Ifjúsági Irodájában, az 1 Decembrie 1918 utca 2-es szám alatti Püspöki Palotában, ahol részletes információval is szolgálnak.

Cookie