×
2022. 01 27.
Csütörtök
Angelika
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Szatmárhegyen is járt a MIK-Mikulás

2021.12.08 - 12:01
Megosztás:
Szatmárhegyen is  járt a MIK-Mikulás
A Mikulás az elmúlt napokban lehetősége szerint minden gyerekhez eljutott. Nem történt ez másként Szatmárhegyen sem, ahol a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés (MIK) szatmárhegyi szervezete segített a Nagyszakállúnak, így szinte minden gyermek találkozhatott vele.

Fehér Gyula, a MIK szatmárhegyi szervezetének elnöke elmondta, hogy a „Házhoz megy a Mikulás” rendezvénysorozat már hagyománnyá nőtte ki magát Szatmárnémetiben, több éve okoznak örömet a városi gyerekeknek a MIK-Mikulások, s ehhez az akcióhoz csatlakozott idén először a szatmárhegyi szervezet is. „Szerettük volna elhozni és feleleveníteni a Mikulás varázsát helyi szinten is a családok és a gyerekek életében, innen jött az ötlet, hogy szervezzük meg mi is a MIK-Mikulást Szatmárhegyen” — mesélte Fehér Gyula. Kiderült, hogy egy héttel az akció előtt küldték ki a felhívásokat a családok részére, amiben nagy segítségükre volt a helyi polgármesteri hivatal és a református lelkész, Kovács József. „December 5-én este 11 családhoz igényelték a Mikulás szolgáltatást, és sűrű időbeosztással, de mind a 11 családhoz eljuttattuk a Mikulás varázsát. December 6-án délelőtt pedig a Szatmárhegyi Általános Iskolában és az óvodában járt a MIK-Mikulás. A kétnapos akció lebonyolítását a helyi MIK-es csapat végezte. Megpróbáltuk úgy beosztani az időnket, hogy a családoknak és a gyermekeknek ne okozzunk kényelmetlenséget. A Mikulásnak a község bejárásában két 'csodaszarvas' is segédkezett” — számolt be a községi MIK-elnök, aki arra is kitért, hogy a Mikulás szerint minden találkozás csodálatos volt. Kacaj, öröm és egy-egy csillogó szempár tette felejthetetlenné ezeket a pillanatokat. Nagy öröm gyermeknek és felnőttnek is egy ilyen találkozás.
A szatmárhegyi MIK-esek decemberben közelebb kerülnek a jótékonykodáshoz. Cipősdoboz-akciót szerveznek, mely révén el fognak jutni sok szatmárhegyi rászoruló családhoz, hogy mindenkihez kerüljön ajándék a fa alá.
„Gyűjtést szervezünk Szatmárhegyen, ahol tartós élelmiszerek, játékok, édesség, ruházati cikkek és egyéb, a lakosság által már nem használt, de még jó állapotban lévő tárgyak adományozására van lehetőség. A felajánlásra szánt csomagokat december 15-ig adhatják le a lakosok a szatmárhegyi MIK-székháznál” — ismertette a jótékonysági akciójukat Fehér Gyula.

Sógor Beáta

 

Bemutatták Szatmárhegy monográfiáját
Vasárnap a Szatmárhegyi Református Egyházközség gyülekezeti termében mutatták be Kovács Ferenc és Kovács József Szatmárhegy című, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközpont kiadásában megjelent monográfiáját. A kötet a lelkészi hivatalban vásárolható meg.
35 gyerek már biztos boldogabb lesz karácsonykor
Nagy volt a sürgés-forgás a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés (MIK) szatmárhegyi szervezeténél szombat délután, ugyanis az ifjúsági szervezet önkéntesei ajándékokat készítettek a rászoruló helyi családok számára.
Még várják a cipősdobozokat a szatmárhegyi fiatalok
Meghosszabbította a cipősdoboz-gyűjtő akcióját a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés (MIK) szatmárhegyi szervezete, tájékoztatta szerkesztőségünket a helyi szervezet elnöke, Fehér Gyula.
Cookie