×
2023. 12 11.
Hétfő
Árpád
2 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.61 RON
100HUF = 1.30 RON
Belföld

Szatmárban nem, a hegyekben viszont hóviharok is lehetnek!

2023.11.17 - 13:43
Megosztás:
Szatmárban nem, a hegyekben viszont hóviharok is lehetnek!
Megerősödő szélre, havazásra és hóviharokra figyelmeztető sárga és narancssárga riasztásokat adott ki pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

A prognózis szerint péntek este 8 órától szombat reggel 8 óráig a Bánsági-hegyvidéken és a Déli-Kárpátok nyugati részén erős szélre és havazásra lehet számítani. A várható csapadékmennyiség 15-20 liter négyzetméterenként, sok helyen hóréteg képződik, a magasan fekvő területeken 60-70 km-es óránkénti sebességgel fújhat a szél, a hóvihar miatt csökken a látótávolság.

Krassó-Szörény, Mehedinţi és Dolj megyében 55-60 km/órás széllökések várhatók, szombat reggel Kelet-Erdélyben és Moldva északi részén is havazni fog.

Szombat reggel 8 órától vasárnap 10 óráig rossz időre figyelmeztető sárga riasztás lesz érvényben az ország keleti részén és a hegyekben, ahol a lehulló csapadék mennyisége eléri a 25-35, helyenként az 50 litert négyzetméterenként. A hegyekben, Moldva nagy részén és Délkelet-Erdélyben havazni fog, helyenként jelentős hóréteg képződik.

Szombaton 14 órától vasárnap 10 óráig a Déli-Kárpátok és a Kárpát-kanyar bizonyos területein narancssárga riasztás lesz érvényben az erős szél és a hófúvások miatt. Szombat délutántól vasárnap reggelig Moldva déli részén, Munténia keleti területein, Dobrudzsában és a Fekete-tenger medencéjének nyugati részén 85-90 km/órás, Dobrudzsában 100 km/órás széllökések várhatók - figyelmeztettek a szakemberek. 

Agerpres

Bármelyik percben havazhat, de nem lesz tartós
Vastag felhő takarja az eget Szatmár megye fölött, már péntek kora délutántól lehet hóra számítani. De inkább csak pilinkélni fog mint havazni, mert se sok nem fog hullani, se tartós nem lesz a fehérség.
Nyárias idővel búcsúzik október, meleg idővel kezdődik november
November első két hetében országszerte melegebb lesz a sokévi átlagnál, de esőre is számítani lehet, főleg november 4-e után - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) október 30. és november 12. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.
Nagy esőkre és erős szélre figyelmeztetnek
Légköri instabilitásra vonatkozó elsőfokú (sárga jelzésű) riasztást adott ki csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország nyugati, északnyugati és délnyugati részében fekvő 11 megyére, köztük Szatmárra is.