×
2022. 05 19.
Csütörtök
Ivó, Milán
4 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.70 RON
100HUF = 1.29 RON
Szatmárnémeti

Szatmárban is turnéztak

2022.01.18 - 10:00
Megosztás:
Szatmárban is turnéztak
Tegnap Szatmár megye városait járta végig George Simion társelnök vezetésével a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) karavánja, hogy aláírásgyűjtésükkel „lépésről lépésre menesszék” tisztségéből Klaus Iohannis államfőt.

Szatmári turnéjukat nem kísérték incidensek, érdektelenség annál inkább — ezt az egyik nagykárolyi helyi hírportál amúgy fel is rótta a város lakóinak — , s megállóikon az egybegyűltek zömét a karaván emeletes autóbuszával érkező stáb tette ki. A szatmárnémeti főterén pár szót nyilatkozó Simion (lemezt váltva) azt hangsúlyozta, hogy bár az uralmon lévő politikai osztály szélsőségeseknek hazudja őket, erről szó sincs, ők  a népet képviselik, vallási és etnikai hovatartozástól függetlenül, s célkitűzésük, hogy a következő választásokon már a szavazatok 50+1 %-át megszerezzék — majd örömének adott hangot, mivel most nagyobbra sikerülhetett a csoportkép (többen voltak) mint korábbi szatmári látogatásakor.
A jelenlévők zöme „természetesen” nem viselt maszkot és fütyült a távolságtartásra.

Lakóközösség a Horea 6-ban
Folytatja a szatmárnémeti városvezetés a Horea utca 6. szám alatt régen elhíresült, mára csendesebb hellyé vált ingatlan helyzetének és állapotának a rendezését. Lakóközösség, majd felújítás.
George Simont választották meg pártelnöknek az AUR tisztújító kongresszusán
George Simont választották meg pártelnöknek a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) vasárnapi tisztújító kongresszusának küldöttei.
Rendkívüli tisztújító kongresszust tart vasárnap az AUR
Rendkívüli tisztújító kongresszust tart vasárnap a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) 867 küldött részvételével — nyilatkozta szombaton az AGERPRES-nek George Simion, a párt társelnöke.
Cookie