×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
4 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Szatmár megyében 82 oktatási intézmény részesült sportszercsomagban

2021.10.13 - 08:00
Megosztás:
Szatmár megyében 82 oktatási intézmény részesült sportszercsomagban
Fotók: RMPSZ
Tegnap Szatmárnémetiben és Nagykárolyban is átadták a sportszercsomagokat. A csomagok különböző méretben és mennyiségben tartalmaznak futball-, futsal-, kézi- és kosárlabdákat, ugróköteleket, megkülönböztető mezeket, labdatartó hálót, labdapumpát.

Iskolai sportszercsomagokat adtak át kedden Szatmárnémetiben és Nagykárolyban a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának programja keretében. Az államtitkárság a 2021 a nemzeti újrakezdés éve program keretében sportszercsomagokkal ajándékoz meg minden külhoni magyar oktatási intézményt, azzal a céllal, hogy tovább erősítse a sportnak mint közösségi tevékenységnek a fontosságát a külhoni magyar gyermekek és fiatalok körében. Az államtitkárság kezdeményezésére, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) szervezésében kiosztásra kerülő sportszercsomagokból minden romániai, magyar oktatási nyelvű iskola részesül. Minden intézmény annyi csomagot vehet át, ahány oktatási szinttel rendelkezik, a csomagok mérete pedig a tanulók létszámának arányában változik. A csomagok különböző méretben és mennyiségben futball-, futsal-, kézi- és kosárlabdákat, ugróköteleket, megkülönböztető mezeket, labdatartó hálót, labdapumpát tartalmaznak. Erdély-szerte összesen 1447 csomagot osztanak ki.

hirek/2021/oktober/13/sportszer-sm-atadas.jpg

Az RMPSZ ebben a hónapban minden oktatási intézményhez igyekszik eljuttatni a sportszereket, Szatmárnémetiben és Nagykárolyban tegnap került sor ezek átadására. Az átadáson az RMPSZ képviseletében Bajkó Ernő és Köllő Zsófia vett részt, ők köszöntötték az iskolaigazgatókat, sporttanárokat.

Szejke Ottilia, az RMPSZ szatmári szervezetének programfelelőse elmondta, hogy a program lebonyolításában először összeírták az oktatási intézményekben tanuló diákok létszámát, és ez alapján döntötték el, hogy egy, kettő vagy három sportszercsomagot kap egy-egy iskola. Szamárnémetiben a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tornatermében, Nagykárolyban pedig a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceumban osztották ki a sportszercsomagokat, melyek összértéke Szatmár megyei viszonylatban 145 115 lej.

hirek/2021/oktober/13/sportszernk2.jpg

Megyei szinten 82 oktatási intézmény részesült 141 csomagban, összesen 141 darab 5-ös méretű focilabdát, 149 4-es méretű focilabdát, 131 db 4-es méretű futsallabdát, 38 db 3-as méretű kézilabdát, 137 db 2-es méretű kézilabdát, 192 db 1-es méretű kézilabdát, 33 db 7-es méretű kosárlabdát, 81 db 6-os méretű kosárlabdát, 191 db 5-ös méretű kosárlabdát, 160 db 3-as méretű mini focilabdát, 133 db 0-s méretű mini kézilabdát, 111 db 4-es méretű mini kosárlabdát, 141 labdapumpát, 158 labdatartó hálót, 1435 bólyát, 632 megkülönböztető mezt és 1151, állítható hosszúságú ugrálókötelet kaptak.

Sógor Beáta

 

Közösen pályáznának bicikliút kiépítésére
Kerékpárút-hálózat kiépítése érdekében Településközi Fejlesztési Egyesületet (ADI) tervez létrehozni Nagykároly önkormányzata a municípium három szomszédos településével közösen.
Újabb fejlesztések EU-s pénzből
Európai uniós forrásból finanszírozott újabb nagykárolyi projektek kaptak zöld utat ezen a héten, három finanszírozási szerződést írt alá a polgármester, amelyek összértéke 16 millió lej.
Mérlegen a nagykárolyi oltóközpont tevékenysége
Hét hónappal ezelőtt kezdte el működését a Iuliu Maniu Szakképző Líceum sporttermében kialakított nagykárolyi oltóközpont. A megnyitása óta eltelt időszakban az intézményben 17 986 személyt immunizáltak.
Cookie