×
2022. 12 08.
Csütörtök
Mária
2 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.68 RON
100HUF = 1.20 RON
Vidék

Harminc óvodás betegedett meg vírusos gyomorgyulladásban Aranyosmeggyesen

2022.11.25 - 10:12
Megosztás:
Harminc óvodás betegedett meg vírusos gyomorgyulladásban Aranyosmeggyesen
A gyomor- és bélgyulladást dr. Dorel Coica rendelője, illetve Basca Réka iskolaorvos is igazolta (Fotó: Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal)
Harminc gyermek betegedett meg vírusos enterkolitiszban Aranyosmeggyes község óvodáiban, amelyekben ideiglenesen fel is függesztették a tevékenységet.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség közleménye értelmében három óvodáról van szó, egyikben 7 (a 20-ból), a másikban 5 (a 26-ból), a harmadikban 18 (a 140-ből) gyermek betegedett meg gyomor- és bélgyulladásban. A tevékenységet december 5-éig felfüggesztették ezekben az oktatási intézményekben.

A megye prefektusi hivatala felszólította a közegészségügyi igazgatóságot és az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóságot, hogy rendeljék el az ellenőrzéseket az óvodákban, és derítsék ki a megbetegedések okát.

Agerpres

Közösen ünnepelték az apróságokat gyermeknap alkalmából
Rengeteg meglepetéssel, színes rendezvényekkel várták a Hám János Óvoda gyerkőceit és családjaikat szombaton – ekkor rendezték meg ugyanis az intézményben a már hagyományos gyermeknapot.
Édesanyját rajzolta le a megye közel 70 ovisa
A Szatmárnémeti Református Gimnázium szervezésében idén 6.alkalommal rendezték meg azt az óvodásoknak szóló megyei rajzversenyt, amelynek feladata az volt, hogy a kicsik édesanyjukat rajzolják le.
A Hám János Óvoda pindur-pandúrai
Közlekedésbiztonsági napot tartottak kedden a szatmárnémeti Hám János Óvodában. A rendőrség munkatársai játékos formában tanították a legalapvetőbb szabályokra a pindur-pandúrokat.
Cookie