×
2022. 06 25.
Szombat
Vilmos
26 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.23 RON
Nagykároly

Szalonnasütés, fúvóstalálkozó, szabadtéri diszkó: egynapos rendezvények Nagykárolyban

2022.06.07 - 18:00
Megosztás:
Szalonnasütés, fúvóstalálkozó, szabadtéri diszkó: egynapos rendezvények Nagykárolyban
A Károlyi-kastély parkja lesz a rendezvények központi helyszíne (Fotó: SZFÚ)
A június 11-i hétvégén startol a tulajdonképpeni „fesztiválszezon” Nagykárolyban. Bogdan Georgescu, a Nagykárolyi Kulturális és Turisztikai Igazgatóság vezetőjének tájékoztatása szerint az AugustFesttel bezárólag minden hétvégére szerveznek valamilyen programot, amellyel a családok számára kívánnak kikapcsolódási lehetőséget teremteni.

„Tematikus hétvégékkel készülünk, amelyeket többnyire egynaposra tervezünk. Az adott hétvégékre a Szatmári Termékek égisze alatt népszerűsített helyi termelők érkeznek portékáikkal — így például helyi termelők kézműves söreit lehet majd kóstolni és vásárolni, illetve olyan ételek vásárlására nyílik majd lehetőség, amelyek ezzel a védjeggyel vannak ellátva.
Az ArtFest lesz az első a programjaink sorában. A június 11-ére, szombatra tervezett program keretében helyi, illetve a megye különböző részeiből érkező alkotók munkáival ismerkedhetnek a látogatók. Tematikus műhelyekkel készülünk, ahol az érdeklődők betekintést nyerhetnek a fotózás, festészet, grafika, fafaragás, esetlegesen a szobrászkodás titkaiba. A helyszín közelében felállított színpadon kulturális programok kerülnek bemutatásra, illetve strudlit is vásárolhatnak a kilátogatók.
Június 18-án fúvóstalálkozót tartunk, amelyre a környező települések fúvószenekarai is meghívást kapnak. A megszokott dallamok mellett könnyűzenei slágerekkel is színesítik műsorukat a zenekarok. 

A soron következő hétvégén a hagyományos programterv visszatérő elemének számító, viszont egynapos időtartamra zsugorodó középkori fesztiválra kerül sor. Itt a korábbi kiadásokból már megismert harci bemutatóra, tematikus workshopokra, tűzzsonglőrök produkciójára számíthatnak a kilátogatók.
A következő hétvégék egyikére családi pikniket szervezünk majd. Itt egy olyan programra készülünk, ahol a gasztronómia mellett interaktív edzésprogramok várják az érdeklődőket. A tematikus napot egy szabadtéri diszkó zárja, melyen a '80-as évek zenéire szórakozhatnak majd a résztvevők.

Az AugustFest programjait megelőzően tervezünk még egy programot, amelynek a stadion lesz a helyszíne. Ide egy olyan tematikus nappal készülünk, amelynek keretében szeretnénk megmutatni, hogyan fér össze egymással a sport és a gasztronómia. A rendezvényen magyar, román és sváb ételeket fogyaszthatnának az érdeklődők, de szerveznénk például anyukák-gyerekek focimeccset és öregfiúk-mérkőzést. A nap végén egy nagyszabású szalonnasütő „világbajnokságra” kerítünk sort, amelyen mindenki megmutathatja tehetségét, illetve fény derülhet arra a titokra is, hogyan lehet igazán finoman elkészíteni a nyári esték egyik kedvelt szabadtéri finomságát: a sült szalonnát. A programjainkon való részvétel ingyenes lesz, mindenkit szeretettel várunk rájuk” — mondta Georgescu. SZFÚ
 

Cookie