×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Nagykároly

Szabadtéri kulturális program és Petőfi-bál

2021.09.03 - 09:16
Megosztás:
Szabadtéri kulturális program és Petőfi-bál
Amint arról korábban hírt adtunk, különleges eseményt szerveznek Nagykárolyban Szendrey Júlia és Petőfi Sándor megismerkedésének 175. évfordulója alkalmából.

A Nagykároly és Vidéke Kulturális Egyesület által szervezett rendezvény szeptember 4-én, szombaton egy szabadtéri kulturális programmal indul, majd egy korhű bál zárja.
A Petőfi Sándor és Szendrey Júlia nagykárolyi találkozásának emléket állító program egy zenés irodalmi műsorral kezdődik szombaton 19 órakor Nagykároly főutcáján, a Petőfi-szobor mellett, ahova a szervezők szeretettel várják az érdeklődőket. A szabadtéri kulturális programon a Rekettye Kulturális Egyesület táncosain kívül fellépnek a nagykárolyi amatőr színjátszók, a börvelyi Lápi Lidércek amatőr színjátszóinak egy része, valamint a kaplonyi fúvószenekar tagjai is. Az előadás forgatókönyvét Varga Sándor, a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának színművésze írta, a narrátor szerepét a nagykárolyi származású, ma Kaposváron színművészként tevékenykedő Fándly Csaba vállalta. A Petőfi-bál 20 órától kezdődik, fővédnöke Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, helyszíne pedig az egykori Aranyszarvas fogadó (ma városháza) udvara, ahol korhű ételek és italok kerülnek terítékre, de a zene (élő cigányzene) is hozzájárul az autentikus miliőhöz. A bál keretében adják át a Nagykároly és Vidéke Kulturális Egyesület díját annak a személynek, akit a köz érdekében végzett kulturális tevékenységéért a nagykárolyi lakosok szavazatukkal arra érdemesítettek.

Kettős ünnep a Fatimai Szűz Mária-templomban
Valakinek mindig van üzenete számunkra — kettős ünnepet tartottak a nagykárolyi Fatimai Szűz Mária-templomban — mely egyben a Romániai Fatimai Világapostolátus központja is — a kápolna felszentelésének huszonötödik évfordulója és búcsúja kapcsán.
Belobbant a vezetékből kitörő gáz Nagykárolyban
Ismét gázcsövet érintő baleset történt Nagykárolyban.
Szatmári Termékek  Vására Nagykárolyban
Október 16–17-én Nagykárolyban, a kastélykertben nyitja meg kapuit húsz termelő részvételével a Szatmári Termékek Vására, melynek két napja alatt a nagykárolyiak a helyi gazdálkodók termése mellett a megye kézműveseinek szezonhoz illő alkotásaiból is válogathatnak.
Cookie