×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
13 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Szabadtéren levehető a maszk dohányzás, evés, ivás vagy sportolás végett

2020.10.26 - 12:01
Megosztás:
Szabadtéren levehető a maszk dohányzás, evés, ivás vagy sportolás végett
A szabadtéri maszkviselésről tett közzé pontosításokat az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU).

A testület hétfőn fogadta el 50-es számú határozatát, amely frissíti a járványveszélyesnek minősülő országok listáját: Andorra, Vatikán, Cseh Köztársaság, Belgium, Francia Polinézia, Guam, Hollandia, Örményország, Luxemburg, Szlovénia, Franciaország, Gibraltár, Svájc, Liechtenstein, Montenegró, Argentína, Spanyolország, Szlovákia, Nagy-Britannia, Grúzia, Málta, Bahama-szigetek, Costa Rica, Horvátország, Írország, Lengyelország, Bahrein, Észak-Macedónia, Portugália, Puerto Rico. A felsorolt országokból Romániába érkező személyeknek karanténba kell vonulniuk.

A CNSU ugyanakkor pontosította a 2020. október 14-i 856-os kormányhatározat előírásait is. Ennek értelmében a maszk rövid időre eltávolítható az arcról szabadtéren dohányzás, evés, ivás céljából, vagy akkor, ha az illető sporttevékenységet végez, ha ez nem a gyalogos forgalom területén történik és lehetőség van legalább 2 méteres távolság tartására más személyektől.
AGERPRES

Rengetegen igénylik az oltást Szatmárban is
Egy nap leforgása alatt több mint 1400 szatmári immunizáltatta magát, ami csúcsnak számít az utóbbi hónapok adatainak tükrében — a nagy érdeklődésre való tekintettel az oltóközpontok a hét minden napján működnek majd, és további oltópontok újranyitását is tervezik.
Újabb szigorítások jönnek
A Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a péntek délutáni kormányülés után.
A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Cookie