×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Szabadtéren is kötelezővé válik a védőmaszk viselése Marosvásárhelyen és hat másik településen

2020.10.19 - 15:01
Megosztás:
Szabadtéren is kötelezővé válik a védőmaszk viselése Marosvásárhelyen és hat másik településen
A koronavírusos megbetegedések magas száma miatt keddtől 14 napon át a nyílt köztereken is kötelező lesz a szájat és az orrot eltakaró védőmaszk viselése Marosvásárhelyen, valamint Nyárádtőn, Kozmatelkén, Maroskeresztúron, Marosszentkirályon, Marosszentgyörgyön és Marosszentannán.

Az intézkedésről a RO-ALERT rendszeren értesítették a lakosságot.

A megyei vészhelyzeti bizottság döntése értelmében ugyanakkor elrendelték az éttermek és kávézók bezárását az érintett hét településen, és nem működhetnek a mozik, színházak és játéktermek sem.
AGERPRES

Újabb szigorítások jönnek
A Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a péntek délutáni kormányülés után.
A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Horribilis összegekbe kerül
A koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek kórházi kezelése horribilis összegekbe kerül. Csak Szatmár megyében egy nap alatt közel félmillió lejbe került a beutaltak ellátása.
Cookie