×
2023. 04 01.
Szombat
Hugó
9 °C
Gyenge eső
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.55 RON
100HUF = 1.30 RON
Nagykároly

Szabadtéren és a városi színházban ünnepelnek március 15-én Nagykárolyban

2023.03.09 - 18:10
Megosztás:
Szabadtéren és a városi színházban ünnepelnek március 15-én Nagykárolyban
Petőfi szobránál tisztelegnek a márciusi ifjak emléke előtt a nagykárolyiak (Fotó: a szerző felvétele)
Az idén két helyszínen is megünneplik az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóját március 15-én Nagykárolyban. Nyolcvan diák lép majd színpadra.

A már megszokott helyszínen, a városközpontban található Petőfi-szobornál kezdődik az idei március 15-i megemlékezéssorozat Nagykárolyban. Szerdán 16:00 órától dr. Hágó Attila Nándor régész, a városi múzeum részlegvezetője ismerteti majd a hallgatósággal az esemény történelmi jelentőségét, és az ünneplők a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum két diákjának szavalatát is meghallgathatják: Alt Antónia V. osztályos tanuló Várnai Zseni Petőfi márciusa című költeményét, Szolnoki Máté VII. osztályos diák pedig Mentovics Éva Magyar szívben magyar lélek című versét fogja elmondani. A szavalók felkészítő tanára Botos Sárika tanárnő. A szabadtéri ünnepség koszorúzással ér véget.

„Ebben az évben az RMDSZ és a polgármester felkérésére az Elméleti Líceum diákjai mutatnak be ünnepi megemlékező műsort az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulóján” – nyilatkozta hírportálunknak Lőrincz Szilveszter, a líceum zenetanára, az ünnepi előadás rendezője, aki elmondta: az összeállításban a líceum II. E osztályos tanulói, Zakariás Iringó tanítónő vezetésével, valamint az 5-11 osztályos magyar szakos diákok szerepelnek. „A haza folyton itt van..." című, 17:00 órától kezdődő előadás keretében szám szerint 80 diák fog színpadra állni, és a műsorban közreműködik majd a Rekettye Kulturális Egyesület néptánccsoportja is.

Végh Balázs

hirek/2023/marcius/marc15nk.jpg