×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Strudlifesztivál és szüreti bál Csanáloson

2021.09.06 - 16:00
Megosztás:
Strudlifesztivál és szüreti bál Csanáloson
Csanáloson készülnek a strudlifesztiválra / Fotó: SZFÚ
Csanálos Község Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa szeptember 18-án, szombaton rendezi meg a hagyományos strudlifesztivált és szüreti bált.

Schupler Tibor polgármester elmondta, hogy a lakosság régóta vágyik már a közösségi életre, elmaradhatatlan számukra a strudlifesztivál, amelyen több településről érkező csapatok készítik el a svábok jellegzetes ételét. Ebben az évben a helyiek, a kálmándiak és a vállajiak sütnek majd strudlit a faluközpontban. A fesztivál megnyitója 14 órakor veszi kezdetét a polgármester köszöntőjével, valamint a meghívott vendégek hozzászólásaival. Az ünnepélyes megnyitó után láthatják a résztvevők a csősztáncot Eberst József irányításával.

A táncosok két éve egy szüreti bálon készítettek egy videófelvételt a csősztáncról, ennek a videónak a felhasználásával gyakorolják most újra a táncot. 14.30 órakor énekel a helyi asszonykórus, melynek tagjai is vágynak már a nyilvános szereplésre, miután hosszú hónapok teltek el a járványhelyzet miatt úgy, hogy nem találkozhattak személyesen. 15 órától koncertezik a fúvószenekar, ezt követően lép színpadra a kálmándi Heidenröslein néptáncegyüttes, majd a New Generation és a Colorued Acoustic együttes. Ebben az évben a járványhelyzet miatti kiszámíthatatlanság okán nem hívtak külföldi fellépőket.

A rendezvény helyszínén lesznek árusok és más, szórakozást biztosító vállalkozók. A strudlifesztivált szüreti bál követi, a helyi kultúrotthonban megrendezendő mulatság 20 órától kezdődik, a jó hangulatot a Color Band együttes garantálja, a belépődíj 20 lej. A polgármester elmondta: bízik abban, hogy nem lesz szükség újabb korlátozásokra a járvány miatt, és a hagyományos programokat idén végre meg lehet tartani. 

Elek György

Közösen pályáznának bicikliút kiépítésére
Kerékpárút-hálózat kiépítése érdekében Településközi Fejlesztési Egyesületet (ADI) tervez létrehozni Nagykároly önkormányzata a municípium három szomszédos településével közösen.
Érkezik a költségvetés-kiegészítés
A kormány múlt heti költségvetés-kiigazítása nyomán Szatmár megyébe több mint 40 millió lej támogatás érkezik. Az alábbiakban arról kérdeztük a polgármesterek, mire fordítják a kapott összeget.
Jubileumi néptáncseregszemle Bogdándon
Vasárnap harmincadik alkalommal rendezték meg Bogdándi Nemzetiségi Folklórfesztivált, melyen a nemzeti kisebbségek néptánccsoportjai vettek részt. Ezúttal tizenegy néptánccsoport lépett színpadra, a bogdándiak részéről nagy volt az érdeklődés.
Cookie