×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Programajánló

Sportprogramokban gazdag lesz az idei PMN

2021.08.10 - 11:53
Megosztás:
Sportprogramokban gazdag lesz az idei PMN
A Partiumi Magyar Napok programkínálatában mindig is kiemelkedő helyet foglaltak el azok a rendezvények, melyekkel a szervezők kifejezetten a sportkedvelőknek szerettek volna kedvezni.

A hagyományt az idei évben sem törik meg, hisz lesz egészségsziget, illetve közös zumba és kerékpározás, az agytekervényeket pedig a már jól ismert sakkversenyek keretében lehet majd megtornáztatni.

Közös kerékpározás Óváriig


A 20. alkalommal megszervezett PMN sportrendezvényeinek sorát augusztus 19-én 18 órától az Ady Endre utcai Both Katalin Sportteremben egy focitorna nyitja meg, mely által kollégái, barátai és ismerősei Romász János sportújságíróra emlékeznek. Az előző évek tradícióit követve idén is három csapat lép majd pályára a barátságos hangulatú mérkőzésen: a Szatmárnémeti RMDSZ és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés közös csapata, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal labdarúgói, illetve a Sajtó FC.
Az idei PMN-en a szervezők egy vidám hangulatú közös kerékpározásra is várják a sportkedvelőket. A kezdeményezés célja, hogy a kicsik és nagyok körében is népszerűsítse a biciklizést mint közlekedési és mozgásformát, épp ezért a szervezők korosztálytól függetlenül minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak augusztus 20-án, pénteken 18 órakor a Kossuth-kert főbejárata elé. A közös bringázáson résztvevők célállomása a közeli Óvári lesz, így azok is bátran csatlakozhatnak a csapathoz, akik még csak most barátkoznak ezzel a sportággal.

Életmód- és egészségsziget a Primagymmel


Augusztus 21-én 14 és 18 óra között ismét az egészségé lesz a főszerep a Kossuth-kertben, a szatmári Primagym ugyanis egy életmód- és egészségszigettel várja az ide látogatókat. Ennek keretében lehetőség lesz többek között testzsírszázalék-mérésre is, melynek eredményei függvényében a szakemberek természetesen számos jótanáccsal szolgálnak majd az egészséges életmód iránt érdeklődőknek. Ugyanakkor azokat is várják majd a helyszínre, akik alaposan megmozgatnák a testüket, hiszen az Ecomatrix színpadnál egy közös zumbaórát is fognak tartani, melyhez bárki szabadon csatlakozhat.

Nem maradnak el a sakkversenyek sem


Már többéves hagyományuk van PMN történetében a sakkversenyeknek, melyeken a legifjabbaktól a legidősebbekig bárki próbára teheti tudását. Augusztus 21-én 14 és 18 óra között a junior kategóriában indulók, azaz a 10 és 14 év közöttiek, vasárnap 14 és 20 óra között pedig a 14 évnél idősebbek csapnak majd össze a sakktábla jelentette csatatéren. Mindazok, akik versenybe szállnának, hogy elhódítsák a legjobbnak járó kupát, már most jelezhetik részvételi szándékukat a 0770.796.824-es telefonszámon, Polner József szervezőnél.

Támogatók:
Szatmár Megyei Tanács, G. M. Zamfirescu Művelődési Központ, Interetnikus Kapcsolatok Osztálya, Communitas Alapítvány, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Agrárminisztérium, Nemzeti Együttműködési Alap, Nemzeti Kulturális Alap, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

 

Kovács Balázs a legjobb 7 éves sakkozó
Letette névjegyét a 7 éves szatmárnémeti srác, Kovács Balázs, aki máris Európa legjobbjai közé tartozik korosztályában. A VSK sakkozója a 81 fős U8-as korosztály 12. helyén zárt.
A sakk által segítik a hátrányos helyzetű gyerekeket
60 gyermek és fiatal egy olyan innovatív programban vesz részt, amely a sakk-képzést ötvözi a személyes fejlesztési tevékenységekkel, azzal a céllal, hogy növelje motivációjukat.
Szenátus: szabadon használhatják a gyerekek az iskolák kültéri sportlétesítményeit
A szenátus plénuma első házként megszavazta azt a törvénytervezetet, amely lehetővé teszi az iskolákhoz tartozó szabadtéri sportpályák oktatási időn kívüli ingyenes használatát - tájékoztat hétfői közleményében az RMDSZ.
Cookie