×
2020. 08 09.
Vasárnap
Emőd
29 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Sportban és tanulásban is remekelnek a lázári karatékák

2020.07.30 - 12:27
Megosztás:
 • Sportban és tanulásban is remekelnek a lázári karatékák
  Egyetemen folytatják tanulmányaikat a Samuraiul SK lázári szekciójának két kiváló karatékája, Konya Arnold és Vida Ármin.

  A tucatnyi hazai és nemzetközi versenyeken szerzett érmekkel büszkélkedő sportolók majdnem a kezdetektől „szamurájok” és Lázáriban, Magos Róbert karatemester és Filer Iván oktató kezei alatt nőttek fel. Vida Ármin 2018-ban a Szatmár Megyei Karate Egyesület (AJK) legjobbjának járó díjat is hazavihette, miután a világbajnokságon az 5. helyen zárt. Tavaly is a legjobbak között volt, hiszen a felnőtt kumitecsapattal – az országos bajnokságon megszerzett dobogós helyért – a megye legjobbjának lett választva.

  Most Vida felvételt nyert a Rendőrakadémiára, és a Csendőr Egyetemen fog tanulni ősztől.

  Konya Arnold sem adja alább: ő Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemre nyert felvételt.

  Vida Ármin és Konya Arnold egyébként azt a kvartettet erősíti, akik a lázári edzőteremben dolgoztak meg a legmagasabb fokozatért, a fekete övért. Kettejük mellett ugyanis Stelian Trif és Alexa Bettina büszkélkedhet az 1. Danos mesteri fokozattal.

  Ugyan nem a lázári szekció sportolója, de Lázáriban született Magos Robert Patrick is, aki édesapja nyomdokaira lépve évről évre magasabbra helyezi a mércét. Tavaly Európa-bajnoki bronzéremmel tért haza, és ezzel az év sportolója lett az AJK-nál.

  „A Samuraiul Sport Klub lázári karateszekció sportolói kiváló eredményekkel büszkélkednek. Az elmúlt 15 évi aktivitásunk alatt jól teljesítettünk a hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt, karatékáink 128 érmet szereztek. Ezek között a felnőtt kumitecsapat országos bajnokságán begyűjtött aranyérem, az egyéni Eb-bronzérem és a vb-döntő szereplés a legszebben eredményeink. Ehhez kellett a szülők kitartó támogatása, Lengyel István polgármester, Béres Antal alpolgármester és a lázári önkormányzat bizalma, amit ezúton is szeretnénk megköszöni” — nyilatkozta Magos Róbert mesteredző.

  Cookie