×
2022. 01 27.
Csütörtök
Angelika
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.38 RON
Külföld

Sorozatbetörők és gyilkosok rendőrkézen

2012.11.08 - 15:07
Megosztás:
Sorozatbetörők és gyilkosok rendőrkézen

Egy bűnszövetkezet utáni nyomozás során kiderült, hogy hat lakásba és egy kereskedelmi egységbe törtek meg Szatmár megye területén 300 ezer lejes zsákmányra téve szert, ugyanakkor a bűnbanda két tagja beismerte, hogy Olaszországban, Róma közelében agyon vertek egy 82 éves nőt, akitől szintén jelentős összegű értéktárgyat raboltak el.

Dinu Urîte, a Bűnügyi Nyomozó Szolgálat megbízott vezetője elmondta, kollégáival hosszú ideig nyomoztak egy bűnszövetkezet tevékenységének felderítése érdekében, amikor kiderült, hogy a sorozatbetörők közül ketten brutális gyilkosságot követtek el 2012 áprilisában Olaszországban. O. Szilárd a 82 éves áldozat figyelmetlenségét kihasználva – az idős nő szomszédjával társalgott – behatolt annak vermicinoi (Róma melletti település) otthonába, ahol a hálószobába bújva várta, hogy a nő elmenjen otthonából. A nő azonban hosszas telefonbeszélgetésbe kezdett, ami kiborította O. Sz.-t és előbújt rejtekhelyéről, majd egy emeltyűvel  agyonverte a 82 éves személyt, aki belehalt sérüléseibe. O. Sz. azt vallotta, azért lett ideges, mert nem ismerte a környéket, és F. Ioan — aki a ház környékén várta társát — ha elment volna a helyszínről, ő egy ismeretlen helyen maradt volna. A lakásból eltűnt érmegyűjteményt a romániai házkutatás során megtalálták a tetteseknél.

 

Börtönben ismerkedtek

A szatmári rendőrök egy sorozatbetörésre szakosodott szövetkezet tevékenységének feltérképezését kezdték el, azt követően, hogy 2012 augusztusában hat, szatmárnémeti és vámfalui lakásba, illetve egy kereskedelmi egységhez törtek be, ahonnan összesen 300 ezer lej értékű zsákmányt –készpénz, ékszerek, órák, fényképezőgépek – vittek el. A Szatmár, Bihar és Szilágy megyei házkutatások során a rendőrök az eltulajdonított értéktárgyak 30 százalékát sikerült visszaszerezzék, a többi értéktárgyat már zálogházakban értékesítették a bűnözők. A sorozatbetöréssel vádolt négy személyt – 24 éves, szilágynagyfalui O. Szilárd, a 23 éves, vámfalui I. Nicolae, 24 éves, turci S. Nicolae, 53 éves, avasfelsőfalui F. Ioan – az ügyészek előzetes letartóztatásba helyezték. Dinu Urîte elmondta, hogy a két, gyilkossággal vádolt személy Vámfaluban és Szatmárnémetiben több lakásba tört be, majd Olaszországba utaztak, ahol megölték az idős asszonyt. Visszatérve Romániába folytatták betörési sorozatukat két társukkal együtt. A nyomozó elmondta, a négy férfi a börtönben ismerte meg egymást, mivel mindegyik személy büntetett előéletű.

Cookie